• 瀏覽: 13,152
  • 回覆: 17
  • 追帖: 1
無可能跌啦

引用:
原帖由 waichaiso 於 2020-7-1 06:58 PM 發表

英國美國趁機會吸納比較富裕既香港人移民資金,特別英國脫歐後更需一班有錢既港人搬錢過去,賣機將會係一班想準備移民既港人指定勳作,仲有一班外資都會將資金從香港調走。 ...
你都識講係富裕嘅香港人,人地真係移民又使乜賣香港樓呢?

引用:
原帖由 鐵路嘅牛油果 於 2020-7-1 11:51 PM 發表

你有無考慮過我哋綠色嘅一群?
我哋綠色業主都贊𠄘向錢看!
PS,綠色一群即係既唔是黃色又唔係藍色
我唔鍾意 d 人因為政治原因做晒憤青喊 d 無意義嘅口號,或者做暴徒破壞社會治安。

總之大家都想香港好,想自己好。自己努力賺錢,唔好搞到我。

引用:
原帖由 op42 於 2020-7-2 08:40 AM 發表

佢哋話要切脂吖嘛,點會唔賣?
不過要中央放多有錢D人才頂到,否則人少咗需求少咗樓價冇可能升,最少租都顯著下跌
邊個話要撤資?

引用:
原帖由 op42 於 2020-7-2 08:56 AM 發表

黃色人呀,所以上星期朋友都買咗個移民盤,俾市價平近10%,如果中央放人cover返加上印銀紙就fatfat,
相反移民走(或者叫移去英國吽嘅人)多於新移民,或者香港成為中美戰場。樓價租金真係難向上 ...
咩叫黃色人?我講緊係 “富裕嘅香港人”

引用:
原帖由 hihi198956 於 2020-7-1 08:56 PM 發表

小弟預計....中聯辦完成國安法之後...之後會對樓市出手!

國策是什麼?大家心照
國策咪就係頂住樓市,穩經濟囉。

引用:
原帖由 大寶二寶 於 2020-7-1 10:03 PM 發表

好呀 !快d走,走咗永遠唔好返黎
點解唔可以返?

引用:
原帖由 op42 於 2020-7-2 09:03 AM 發表

富裕嘅香港人才有能力走,
窮人想走都冇人收留啦,窮人而且冇資產,佢哋走咗香港即時少D負擔仲好D添,窮人走最多只做成租金跌
但富人走會影響資產價格,好處只係令新一代易上位吧。
另外唔好諗住長遠減少到負擔呀,除非取消身份,大把97移民老咗返來拎公屋老人金㗎 ...
“富人走會影響資產價格” 呢一點我唔同意,因為香港人口自由流動,你走一批有錢人,一樣有另一批有錢人黎填補。

引用:
原帖由 op42 於 2020-7-2 09:13 AM 發表

移民走咗嘅人身份證改做一粒星就得
梁振英同林鄭家人係咪一粒星?

引用:
原帖由 op42 於 2020-7-2 09:16 AM 發表

呀爺嬲嬲地要佢哋揀隊排佢哋有得揀咩。難保啊爺下令唔俾港人有雙重國藉
大陸大把人雙重國籍,你想為左香港 700萬人攬炒十幾億人呀?

引用:
原帖由 密食當三餐 於 2020-7-2 09:23 AM 發表

解除邊境,一國一制,跟阿爺睇齊,雙重國籍,冇問題!
你返大陸住咪仲快,一步到位。

引用:
原帖由 靚c9 於 2020-7-2 09:33 AM 發表

同意呀~漢奸即刻走啦!香港將會更繁榮。
送晒自己仔女去外國讀書,老公老婆子女全部揸住外國護照,呢 D 算唔算漢奸?

引用:
原帖由 靚c9 於 2020-7-2 09:38 AM 發表

咪 on 9 啦,E家講緊漢奸走狗~你呢D冇本事走的死曱甴,只可以坐係冷氣房九吹。🤭🤭機票$都未有
我問緊你呀,送晒自己仔女去外國讀書,老公老婆子女全部揸住外國護照,呢 D 算唔算漢奸?

引用:
原帖由 靚c9 於 2020-7-2 09:45 AM 發表

曱甴仔~你問我就要答?早抖啦🤗🤗
唔敢答淨係識得鬧人,你地呢 d 人質素就係咁低

引用:
原帖由 靚c9 於 2020-7-2 09:54 AM 發表

食父母/住公屋/拎綜援/失業/學性,全部都係寄生蟲,低下層。 ...
我問緊你,送晒自己仔女去外國讀書,老公老婆子女全部揸住外國護照,呢 D 算唔算漢奸?

你講咁多無聊嘢,咪又係唔敢答囉。

一係你同我鬥錢多,你又唔敢。

我就算同任何人意見唔一樣,都唔會侮辱人,呢個係做人嘅基本道德,而你好明顯係無。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]