• 瀏覽: 30,000
  • 回覆: 115
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 鬼屋明考試 於 2020-7-1 01:26 PM 發表

我靠內銀髮圍宜家有2間國內樓收租
國內邊區? 有無3厘回報

引用:
原帖由 鬼屋明考試 於 2020-7-1 01:32 PM 發表

摺埋冇仇報
點會啫,我收咗六年至七年息,由三仙,派到34仙,上年都好似32仙,我0.56買咗56000,買到一元,平均價0.7,最高120000萬股,四元放咗四萬股,跌到2.77又買回三萬2000股,不過計收息已經有賺,當然我買時,冇計到今年仍然派34仙,上年三十三仙,因為短短六至七年,由三仙,派到今年34仙,當然中間會經過好多 掙扎,爭持或者減持,當然全部到現在,都係盈利,未計上次增持2.77買咗兩萬2.6612000,唔計息同四元放個D,仍然蝕少少,原本諗住明天放20000股,但現在多數唔放。至於3988我未知佢執唔執得,如果佢執得,全香港嘅股票,都幾大件事。

引用:
原帖由 鬼屋明考試 於 2020-7-1 01:26 PM 發表

我靠內銀髮圍宜家有2間國內樓收租
無咩咁出奇,話明收息股,你放既時間愈長
(講平價買)
正常黎講係先愈執錢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 吳尊函 於 2020-7-1 01:47 PM 發表

點會啫,我收咗六年至七年息,由三仙,派到34仙,上年都好似32仙,我0.56買咗56000,買到一元,平均價0.7,最高120000萬股,四元放咗四萬股,跌到2.77又買回三萬2000股,不過計收息已經有賺,當然我買時,冇計到今年仍然派34仙,上年三十三仙,因為短短六至七年,由三仙,派到今年34仙,當然中間會經過好多 掙扎,爭持或者減持,當然全部到現在,都係盈利,未計上次增持2.77買咗兩萬 ...
邊有可能摺...世界四大行之一,老美打壓你個8萬億,都唔會死,你上網一查就知佢資產有幾多

引用:
原帖由 特朗狗 於 2020-7-1 01:56 PM 發表

邊有可能摺...世界四大行之一,老美打壓你個8萬億,都唔會死,你上網一查就知佢資產有幾多
冇人話佢會摺,我係話佢摺,香港嘅股票都幾大件事,打個 比喻,但我係唔買來收息,因為冇 刺激性。

引用:
原帖由 吳尊函 於 2020-7-1 02:01 PM 發表

冇人話佢會摺,我係話佢摺,香港嘅股票都幾大件事,打個 比喻,但我係唔買來收息,因為冇 刺激性。
無刺激性就緊架啦,但呢D位買黎錢搵錢就最好,
但加下呢個位要買唔好訓身住,等佢除完如果上唔返再溝多佢幾獲,幾年後,發到豬頭咁

引用:
原帖由 廚房花色獅子 於 2020-7-1 08:55 AM 發表

諗住買番十萬股長揸當飯食
你買,我唔會阻你,收息冇問題,由於每年單位數增長,唔會有大升幅,只係跟住恆指來調整,如果上到三萬樓上,或者有肉食咋

回覆 引用 TOP

美國制裁

雖然我有中行股
但建行應該好d

人生沒有那麼多的捷徑,
你不知道路的盡頭是什麼,
但你必須向前走。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 廚房花色獅子 於 1/7/2020 08:55 發表

有咁好水咩?幾錢一股🤔

http://www.wet71.net/live/attachments/2008/09/2_200809140518561LhNL.jpg

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 廚房花色獅子 於 2020-7-1 08:55 AM 發表

匯豐係個好教訓,寧可買冇息派既新經濟股

回覆 引用 TOP

長放20年必勝

大陸股息,係利得稅, 不嬲都要扣一成, 今日國安法成立香港已經冇特權

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]