• 瀏覽: 14,887
  • 回覆: 144
  • 追帖: 1
我一直以为我唔买你嘅嘢令到你经济损失先至系制裁你,原来你唔卖野比我,我唔俾钱你赚叫做制裁我,照呢个逻辑你唔用华为5G知设备咁咪属于华为制裁你。

人地唔賣你無諗本事做既野俾你咪叫制裁
鬼叫你又搶又呃都做唔諗到

引用:
原帖由 fffff9527 於 2020-6-30 04:49 PM 發表

我一直以为我唔买你嘅嘢令到你经济损失先至系制裁你,原来你唔卖野比我,我唔俾钱你赚叫做制裁我,照呢个逻辑你唔用华为5G知设备咁咪属于华为制裁你。 ...
如果好想買個樣野,人地唔賣咪係,但有代替品咪唔同講法

西方做=制裁
中方做=打壓
內容唔重要

無錯 唔賣比你就叫制裁 慘得過你無本事造 

引用:
原帖由 petermary204204 於 2020-6-30 05:18 PM 發表

咁係講緊華為制裁美國喎,美國無諗本事做5G,又搶又呃捉埋人個女都做唔諗倒

唔知你講咩,總之信政府信國家就係好人民。

美國貨出名屎....

上年從美國入口既摧淚彈,好似支煙仔咁細煙,.....後來改用大陸貨,啲煙多到遮住棟大厦....

我好想買伊凡卡返黎做家務。

引用:
原帖由 petermary204204 於 2020-6-30 05:18 PM 發表

佢有d咩得佢有而其他地方係無?願聞其詳

引用:
原帖由 200888 於 2020-6-30 05:29 PM 發表

咁係講緊華為制裁美國喎,美國無諗本事做5G,又搶又呃捉埋人個女都做唔諗倒
比晒時間。仲要柒到叫其他人同華為扮friend

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 200888 於 2020-6-30 05:35 PM 發表

美國貨出名屎....

上年從美國入口既摧淚彈,好似支煙仔咁細煙,.....後來改用大陸貨,啲煙多到遮住棟大厦....
賣給HK都是過期貨。不用也罷

唔知你係度講乜,總之信党信政府就是好人民

引用:
原帖由 咪搞我後面 於 2020-6-30 05:28 PM 發表

無錯 唔賣比你就叫制裁 慘得過你無本事造
尾角的5G

講得無錯

風火雷電,儒道佛
窮兇極惡,仁義心

我是雷 我是火 邪我本性 神是我
雷火邪神

合金鋼不堅 中子彈何難
群英攻科技 敢破世上關

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 200888 於 2020-6-30 05:29 PM 發表

正解

風火雷電,儒道佛
窮兇極惡,仁義心

我是雷 我是火 邪我本性 神是我
雷火邪神

合金鋼不堅 中子彈何難
群英攻科技 敢破世上關

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]