• 瀏覽: 16,402
  • 回覆: 144
千奇不要賣iphone來香港

熱賣及精選
引用:
原帖由 咪搞我後面 於 2020-6-30 05:28 PM 發表

無錯 唔賣比你就叫制裁 慘得過你無本事造 
又係喎!美國無本事做5G呀嘛!

白人個腦就是燒殺搶,先用民主口號/神棍口號,
搞亂他國,然後派軍隊燒殺搶。
不用華為是因為華為太先進,並沒有監控系統提供,
破壞5盲全球監控計劃。

講咗制裁都要搵啲嘢做吓嘅!

引用:
原帖由 老公跟左佬走 於 2020-6-30 06:49 PM 發表

美國佬成日話制裁中國, 中國啲官員都口up up 咁反擊
成日都想睇兩邊鬥制裁, 事實中國成日都做被動嗰位先鬥唔成
咁點解
因為美國眼紅中國嘅經濟發展表現,意圖打壓中國發展。
相反,中國已經看不起美國制度及荒唐嘅管治,根本唔會將美國放在眼內。

引用:
原帖由 fffff9527 於 2020-6-30 04:49 PM 發表

我一直以為我唔買你嘅嘢令到你經濟損失先至系制裁你,原來你唔賣野比我,我唔俾錢你賺叫做制裁我,照呢個邏輯你唔用華為5G知設備咁咪屬于華為制裁你。 ...
美狗講嘢就梗係,唔賣比你吹漲咩!
餓能死都唔賺香港人錢,制裁死你地香港人,去買加拿大巴西農肉產品澳洲甜橙啦,美國農民餓死都唔賣比香港。

引用:
原帖由 petermary204204 於 2020-6-30 05:18 PM 發表

人地唔賣你無諗本事做既野俾你咪叫制裁
鬼叫你又搶又呃都做唔諗到
你d曱甴手足之前唔係好L型架咩?點解突然全部鳩縮?練成縮陽入股?

引用:
原帖由 kaman2020 於 2020-6-30 05:49 PM 發表

無5G? 你咪7啦.
人地而加寧願貴啲用nokia ericsson, 都唔用華偉呀.
寧願比專利費你嫌都唔用你, 吹呀. 費時華為裝野時留返個back door 係道.

人地唔賣高科技野比中國/香港, 你自已又做唔出黎, 你就算比多啲錢都買唔到, 呢啲就叫制裁啦.

如果唔係, 洗鬼成Q日叫何蘭佬賣光刻機比你呀. ...
你美國有出光刻機咩?吾知醜。

引用:
原帖由 春天的春卷 於 2020-6-30 07:13 PM 發表

最好艾瘋吾好賣來中國香港我就話佢叻!!
Iphone 遲D列為軍民科技,就可以不賣給HK了。

引用:
原帖由 kaman2020 於 2020-6-30 05:49 PM 發表

無5G? 你咪7啦.
人地而加寧願貴啲用nokia ericsson, 都唔用華偉呀.
寧願比專利費你嫌都唔用你, 吹呀. 費時華為裝野時留返個back door 係道.

人地唔賣高科技野比中國/香港, 你自已又做唔出黎, 你就算比多啲錢都買唔到, 呢啲就叫制裁啦.

諗落都有D驚, 請問個back door系邊度? 廢事人哋問起, 就話聽講咋.

引用:
原帖由 petermary204204 於 2020-6-30 05:18 PM 發表

人地唔賣你無諗本事做既野俾你咪叫制裁
鬼叫你又搶又呃都做唔諗到
你即係話老尾無本事做5G, 所以迫華為制裁自己?
另外, 而家老尾唔賣個啲野, 有替代品喎. 老尾真係大愛, 自己唔賺錢, 俾其他人賺.

引用:
原帖由 今天泛黃的神 於 2020-6-30 07:44 PM 發表

Iphone 遲D列為軍民科技,就可以不賣給HK了。
到時候apple 即時搬公司去香港 稅又平 入大陸又沒限制賣歐洲又得 最多賣比美國打30的稅,計數最后仲賺多左,因為美國企業打重稅

引用:

無5G? 你咪7啦.

5g米7拉,寧願畀專利費又點。人哋一樣可以唔授權畀你用吹咩?就算用諾基亞愛立信都有華為技術,華為一樣可以唔授權俾你美國狗用吹咩,唔係有錢大曬。

佢哋都係傻X嚟嘛

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]