• 瀏覽: 15,287
  • 回覆: 144
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 200888 於 2020-6-30 05:29 PM 發表

咁係講緊華為制裁美國喎,美國無諗本事做5G,又搶又呃捉埋人個女都做唔諗倒
無5G? 你咪7啦.
人地而加寧願貴啲用nokia ericsson, 都唔用華偉呀.
寧願比專利費你嫌都唔用你, 吹呀. 費時華為裝野時留返個back door 係道.

人地唔賣高科技野比中國/香港, 你自已又做唔出黎, 你就算比多啲錢都買唔到, 呢啲就叫制裁啦.

如果唔係, 洗鬼成Q日叫何蘭佬賣光刻機比你呀.

熱賣及精選
引用:
原帖由 lttsang888 於 2020-6-30 05:35 PM 發表

我好想買伊凡卡返黎做家務。
晚上做完家務叫佢過嚟等我為14億同胞"出力"!

回覆 引用 TOP

阻止交易當然係用來罰供應商

呢個世界上 有精仔、有懵仔、有叻仔、散仔、賭仔、重有戇居仔

回覆 引用 TOP

美國=抺黑+搶劫

回覆 引用 TOP

不如唔好賣Coca Cola啦

回覆 引用 TOP

咪係....
既然世界上有nokia又有三叔做到5G,我都唔知老美搞年半制裁又打壓華為做乜
免費宣傳搞到全世界都識華為   
神早一句話唔用華為咪得囉

持倉
小米@16 綠城服務@9.5 京東@235 建業生活@9.8
微盟@7.5  港交@245 中國聯塑@10.5 微創醫療@9.37
君實生物@26 平安醫生@73  爸爸@202 希望教育@1.37
QQ@345 中芯@8.5 京信@1.7
鐵塔@1.5 創科實業@44 李寧@8.8
香港又唔系高科技地區。允代替美國既貨唔難。你話連歐洲都唔買比你就驚。。如果系咁。就等同唔買比中國

回覆 引用 TOP

用大陸摧淚彈仲好無監管,有幾毒都無人知曱甴又可以死快啲!社會又安寧啲!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 petermary204204 於 2020-6-30 05:18 PM 發表

人地唔賣你無諗本事做既野俾你咪叫制裁
鬼叫你又搶又呃都做唔諗到
所以樓主咪問咁華為係咪制裁緊霉國囉,因為霉國冇L本事提供5G

死喇,我會唔會比你拉低咗智商

輸的不會贏,
贏的輸不了.
香港撈番渔港。大家都安寧。!金融中心交比澳門做!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 petermary204204 於 2020-6-30 05:18 PM 發表

人地唔賣你無諗本事做既野俾你咪叫制裁
鬼叫你又搶又呃都做唔諗到
美國公司要比版權費華為
係咪你講嘅意思?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 人一王老變殘 於 2020-6-30 05:44 PM 發表

唔知你係度講乜,總之信党信政府就是好人民
有無搞錯, 唔好宣揚呢D 野.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fffff9527 於 2020-6-30 04:49 PM 發表

我一直以为我唔买你嘅嘢令到你经济损失先至系制裁你,原来你唔卖野比我,我唔俾钱你赚叫做制裁我,照呢个逻辑你唔用华为5G知设备咁咪属于华为制裁你。 ...
唔係只睇買野賣野, 要睇全部, 目的係整死對方.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 乂大簡 於 2020-6-30 05:54 PM 發表

咪係....
既然世界上有nokia又有三叔做到5G,我都唔知老美搞年半制裁又打壓華為做乜
免費宣傳搞到全世界都識華為   
神早一句話唔用華為咪得囉 ...
唔明點解美國公司要比華為版權費,點解唔比 愛立信 或 Nokia 賺呢!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]