• 瀏覽: 6,334
  • 回覆: 96
  • 追帖: 1
本主題由 miss5 於 2020-7-1 08:24 AM 關閉
引用:
原帖由 jasonlic21 於 2020-6-30 04:16 PM 發表

發展商賣新樓,好多花款,不同付款方法,折扣,優先次序。 無aa 可以話發展商搞唔掂。
你諗多左 只係主要keep住長期既合作關係  大發展商都有自己sale team 唔好諗到個個agent 係萬能 以前唔使抽係後門攞貨嗰陣 agent問你要回?你死開下一位
依家到客問agent 你唔回? 你死Q開下一位

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
新樓較少嘢做, 發展商又比得多, 我覺得回50%-70%合理

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 數錢數唔停 於 2020-6-30 06:41 AM 發表

Agent 都要食飯。 俾咁多資料你, 你也要俾生存空間對方 。
認真, 我唔明, 每次我去睇新樓, 我都唔想有AA陪同...

一來佢地又唔熟當區 (例如: 我睇東九新樓, AA卡片係海怡半島), 二來所有資料我都可以網上取閱....  AA既作用為何?

PS, 我同意, 如我睇2手, 係要比傭的.

引用:
原帖由 ballking13 於 2020-6-30 07:06 AM 發表

一個AA回7成,做得一間

另一個AA回9成,做5間

邊個賺得多?

心口大大隻字寫住回9成,客人會自動找你,而不是你找客人,咁就會多客架啦

點賺,係咪要人教架,仆街AA吸血鬼! ...
實抽到ga?🤣

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cantona1980 於 2020-6-30 04:04 PM 發表

我唔認同
二手真係好多資訊會比你 同考功夫
一手好多野自己上網大把資訊 我walkin 入去唔一定買到 咪又係要抽 抽到係我比$ agent賺唔係你佢跑件貨比我 分下莊閒先

回95%真係有D過份
我入飛叫回70%都叫好有良心 ...
。。。。

引用:
原帖由 wize 於 2020-6-30 07:29 AM 發表

新樓AA係完全冇價值
角色就等於我去超級市場買嘢
AA企喺收銀機前面講聲呢個係我嘅客
超級市場就要俾傭AA咁
成個交易,AA除左出現,乜撚都冇做過 ...
咁買樓唔搵aa咪得🤓

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 marlborobblove 於 2020-6-30 02:26 PM 發表

on99你唔去做?日灑兩淋企街9個鐘撈客,話你on9你又嬲,企街日問100個人可能得1個同你睇示範單位,10個睇示範單位既客得2個同你入票,得一個抽中,你個腦生係屎忽度,幾L辛酸你又唔L知!日日上來9up9叫!比人吊你老母係應該! ...
世界有話企街一定有錢袋? 自己企到身水身汗,就要收人錢?
咁不如你企去麥記門口,企二粒鐘,叫佢送個餐俾你。

都係果句,你為客做左乜值幾十萬?

引用:
原帖由 9個小甩頭 於 2020-6-30 04:45 PM 發表

。。。。
所以買一手係agent求你 唔係你求agent

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 9個小甩頭 於 2020-6-30 04:46 PM 發表

世界有話企街一定有錢袋? 自己企到身水身汗,就要收人錢?
咁不如你企去麥記門口,企二粒鐘,叫佢送個餐俾你。

都係果句,你為客做左乜值幾十萬? ...
$6000 低薪唔係請你返來撈客做咩?你會考五科合格先講啦!無牌唔請!

回覆 引用 TOP

不可能 應該全數回佣

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 65639567 於 2020-6-30 04:30 PM 發表

認真, 我唔明, 每次我去睇新樓, 我都唔想有AA陪同...

一來佢地又唔熟當區 (例如: 我睇東九新樓, AA卡片係海怡半島), 二來所有資料我都可以網上取閱....  AA既作用為何?

PS, 我同意, 如我睇2手, 係要比傭的. ...
重點 熟盤冇所謂  唔熟盤又問乜都唔知 洗Q佢跟著行  最Q憎

引用:
原帖由 cantona1980 於 2020-6-30 04:50 PM 發表

重點 熟盤冇所謂  唔熟盤又問乜都唔知 洗Q佢跟著行  最Q憎
有料經紀熟盤你要回佣一腳踢走你!人地唔做你dX客生意

引用:
原帖由 marlborobblove 於 2020-6-30 04:56 PM 發表

有料經紀熟盤你要回佣一腳踢走你!人地唔做你dX客生意
大家咁話la

引用:
原帖由 澳雲二世 於 2020-6-30 07:21 AM 發表

同意
就算回100%都好大機會好好賺
唔係為什麼要打架?唔見二手買賣打?
回100% 都好好賺

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 澳雲二世 於 2020-6-30 06:04 AM 發表

因為這裡好多人同少俠一樣係AA無生意做時上來吹水
回佣好正常 白紙黑字都反得口 啲AA真係無人性

FOLLOW FOLLOW ME

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]