• 瀏覽: 5,634
  • 回覆: 96
  • 追帖: 1
本主題由 miss5 於 2020-7-1 08:24 AM 關閉
好多時,做夠一定數量發展商會有額外incentive的,唔通佢會分返俾客咩。

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 灣仔上班人 於 2020-6-30 09:34 AM 發表

商業社會,你情我願啫,回幾多邊有對錯架。

傾好條件,簽埋約,抽中咗先呢反口,果一刻局你屈服,都幾離譜,呢種做生意手法,應該給予譴責。
世界什麼人都有。 買家選aa 要選有信譽的。 但有信譽的aa 唔會回95。有的買家說求其搵個aa ,邊個回得多就選邊個。 同你去商場買電視機,邊個牌子平就買邊個。買翻去唔合用就直接搵笨

佢一定話發展商未講回幾多,應承唔到你。另外,你點証明發展商最後畀幾多。

Someone is sitting in the shade today because someone planted a tree a long time ago.  

If you don't find a way to make money while you sleep, you will work until you die.   

Never test the depth of river with both the feet.  - Warren Buffett

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 澳雲二世 於 2020-6-30 12:45 PM 發表

Aa有無信譽有什麼用?新樓無得講價。
呢個post 的核心根源, 就係駡AA 無信譽. 如果買家搵個資深經紀, 就唔會發生呢個post .
有D 人會貪新仔經紀無錢, 容易鋤佣金. 唔需要服務,當然都唔需要信譽.

引用:
原帖由 marlborobblove 於 2020-6-30 09:21 AM 發表

一成有肉食?你係咪on㗎?一成落到經紀袋得仟元,為層樓而結婚,為回佣而買樓!全部無好下場
10,000.000樓價
發展商比300,000 AA行
回9成比個客
AA行有30,000
AA行分1000比AA咁少?你說真的嗎?我唔係好信囉。

就當你$1000,你肯回9成,大把客排住隊揾你啦,要做幾十個客也不難

就呢一區,已經有AA這樣做
只幫入票,其他野例如睇樓各下自理,回9成無問題
只是小小付,就有生意,何樂而不為

乜你無見過呢種AA 咩
唔知你是否on9呢?

幾十個客,可能得幾個買到。浪費甘多時間得幾千元。

嚴禁於簽名檔發出商業資訊 , 再犯會被禁言.
引用:
原帖由 ballking13 於 2020-6-30 01:36 PM 發表

10,000.000樓價
發展商比300,000 AA行
回9成比個客
AA行有30,000
AA行分1000比AA咁少?你說真的嗎?我唔係好信囉。

就當你$1000,你肯回9成,大把客排住隊揾你啦,要做幾十個客也不難

就呢一區,已經有AA這樣做
只幫入票,其他野例如睇樓各下自理,回9成無問題
只是小小付,就有生意,何樂而不為

乜你無見過呢種AA 咩
唔知 ...
事實係, 如果你開間地產舖, 大字廣告講明回90%. 相信最快倒閉的就係呢間. 都唔會有客排队同你買樓

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 澳雲二世 於 2020-6-30 01:44 PM 發表

幾千?5%樓價一間呀新聞都有講
我回應番樓上話就算一間賺1000元,甘幾個味幾千lor。我都想知如果回95%計,其實經紀有幾多落自己袋? 我諗就算有10個客找佢抽,都可能得2,3個買到。

嚴禁於簽名檔發出商業資訊 , 再犯會被禁言.
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]