• 瀏覽: 5,100
  • 回覆: 14
我見fsm就有平台費

富途就冇 。但要收管理費

回覆 引用 TOP

1-2%管理費由得佢啦, 最緊要基金靈活同多幾個基金選擇。

我見富途有細字 "基金公司將收取一定的管理費用,管理費從基金資產中計提,即基金公司已從基金淨值中扣除費用,無需投資者在交易中另行支付。富途證券會從基金公司中最多收取基金管理費的100%作為佣金。"

https://www.futu5.com/about/commissionnew#fund

即佢收多1倍?

引用:
原帖由 a94922905 於 2020-6-28 09:57 AM 發表

1-2%管理費由得佢啦, 最緊要基金靈活同多幾個基金選擇。
係,同埋富途會列晒基金成分出黎,明買明賣唔會氹你落搭

引用:
原帖由 ryck 於 2020-6-28 11:39 AM 發表

我見富途有細字 "基金公司將收取一定的管理費用,管理費從基金資產中計提,即基金公司已從基金淨值中扣除費用,無需投資者在交易中另行支付。富途證券會從基金公司中最多收取基金管理費的100%作為佣金。"

https://www.futu5.com/about/commissionnew#fund

即佢收多1倍? ...
理論上最多係,但實際上唔會收咁多

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 appchan1003 於 2020-6-29 06:56 PM 發表

係,同埋富途會列晒基金成分出黎,明買明賣唔會氹你落搭
Fsm不是多好多基金揀嗎

引用:
原帖由 ryck 於 2020-6-30 08:42 AM 發表

最緊要係平,同睇得清基金成分
多基金,都可能多水分,富途啲基金都好貼市,依家好多醫藥基金

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ryck 於 2020-6-30 08:42 AM 發表

多唔一定好既,同埋用開富途買股既買基金都會方便好多,過數快

引用:
原帖由 chigunchai 於 2020-7-2 05:37 PM 發表

多唔一定好既,同埋用開富途買股既買基金都會方便好多,過數快
係,現金寶可以即時過數
基金寶都係等幾日
如果有多餘錢未入貨可以拎去買基金,放係到都幾好賺

回覆 引用 TOP

富途管理費唔貴,算幾好用

回覆 引用 TOP

引用:

富途都多,而且有得睇成分,fsm無

回覆 引用 TOP

買基金要做詳細功課 購入費和管理費高低 是長缐回報的成敗功因數 。 買股票ETF最抵 低成本高回報

回覆 引用 TOP

一起交流學習港股,避免老千股,推薦牛股,分析個股,每日提供盤中走勢以及各大股市咨詢!!

回覆 引用 TOP

上個月手痕係富途試下基金,岩岩買左一個月

持倉
小米@16 綠城服務@9.5 京東@235 建業生活@9.8
微盟@7.5  港交@245 中國聯塑@10.5 微創醫療@9.37
君實生物@26 平安醫生@73  爸爸@202 希望教育@1.37
QQ@345 中芯@8.5 京信@1.7
鐵塔@1.5 創科實業@44 李寧@8.8
引用:
原帖由 乂大簡 於 2020-7-10 04:36 PM 發表

上個月手痕係富途試下基金,岩岩買左一個月

公起師兄賺錢

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]