• 瀏覽: 195,032
  • 回覆: 2,869
  • 追帖: 272
[隱藏]
聽日又開市今個6月有買左當炒有鑊氣既正股既都認該買邊隻都賺到笑同牛3無分別,呢堆股一日未炒爆都又排玩,反而堆舊經濟股就唔好再留戀,已經無得炒落後⋯⋯指數就一樣重係25000樓下果下先西利,呢個月玩指數真係俾大戶玩到出神入化,升幾隻指數股就夠,你以為落23800就彈上25000⋯⋯用幾隻股升 營造左一個托市現像⋯⋯恒指已經做左一條明題既上升通道,呢款通道多數要還,大家最好賺左就儲起,留返第二轉入貨。)

來緊既7月好似會有好多對經濟負面既壞消息出⋯又國安法、又制裁中國企業、又中印邊境、買唔夠龍蝦都可以又再加關稅⋯⋯是但拿一樣做借口大戶又可以推跌成千點,大家又開始會做淡⋯⋯會唔會又俾大戶食到飽飽呢?



睇好既:6月唔到既25555期結所影響⋯ 7月頭認該好快會到⋯⋯都同上一個post 一樣⋯⋯條路好難行⋯⋯

睇淡既:我自己感覺到大戶引緊我做淡,如果你地有同一感覺⋯⋯咁最好停一停手⋯⋯短炒就另計⋯⋯7月認該會先高後低⋯⋯殺完上面之後再講下面俾大家聽⋯⋯



number 1


Cyclical Bear in a Secular Bull

回覆 引用 TOP

留名


回覆 引用 TOP

高手


回覆 引用 TOP

[隱藏]
 
支持9哥😊


回覆 引用 TOP

大哥睇好定睇淡


輸到冇晒自信
引用:
原帖由 沒自信的人 於 2020-6-26 12:51 AM 發表

大哥睇好定睇淡
講到咁白你都唔明



回覆 引用 TOP

3個月既橫行區,而且震動頻率越來越大,之後必然係大牛或大熊 不知是何者


在香港97回歸後,中央給與香港的自由度,在世界上找不到任何一個國家可比美, 到了今時今日, 香港人討厭這種自由度,用盡方法迫中央收緊

回覆 引用 TOP

 9 哥半夜開新帖


[隱藏]
 
大脹小回


輸到冇晒自信

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 9airwave 於 2020-6-26 12:47 AM 發表

聽日又開市今個6月有買左當炒有鑊氣既正股既都認該買邊隻都賺到笑同牛3無分別,呢堆股一日未炒爆都又排玩,反而堆舊經濟股就唔好再留戀,已經無得炒落後⋯⋯指數就一樣重係25000樓下果下先西利,呢個月玩指數真係俾大戶玩到出神入化,升幾隻指數股就夠,你以為落23800就彈上25000⋯⋯用幾隻股升 營造左一個托市現像⋯⋯恒指已經做左一條明題既上升通道,呢款通道多數要還,大家最好賺左就儲起,留返第二轉入貨。 ...
1,全港最大市佔率電訊商,護城河又深又闊,每月現金流多到瀉,穩陣之選。

2,高息,穩定派七厘三紙息口,防守力高!呢隻唔會好似大家樂和莎莎咁不派息玩死收息族。呢隻係楷哥的現金牛,楷哥好靠佢收大息去供養佢去發展親生仔FWD富衞保險,所以我地同楷哥坐埋同一條船,楷哥唔會玩我地的!玩我地等於玩死佢自己同親生仔富衞保險!

3,呢隻股用左二十年在低位橫行收集,貨源已嚴重歸邊,準備開車了!

4,PCCW 的 Now TV 和 ViuTV 搞得有聲有色,已經超越TVB ,成功搶了無線的大量廣告客戶,因為香港人九成年青人已經杯葛左無綫,轉左台!而香港九成年青人是未來的主人翁及消費者,所以廣告商也遠離無線了。

5,PCCW 電訊盈科在香港的政治話語權超大,掌控著電訊,上網,商業電話網絡,全港最大最受年輕人喜愛的電視媒體集團和新聞財經資訊業務和所有特區政府的通訊事務。在中央政府的層面,控股8號仔PCCW,就等於成功控制了香港和收復了香港人,中國國家安全也就保障了。

6,預期楷哥會步董建華後塵,把自己的家族公司高價賣俾央企,收回大筆資金發展自己有興趣的業務,例如FWD 富衛保險,近年已見楷哥全付精力去搞大,想做下一隻友邦保險出黎,所以見佢已冇心搞電訊。所以好快會高價賣俾中央,到時股價會大爆升!

7,另一個可能是8號仔呢個上市號碼太正,楷哥會保留,將親生仔FWD富衛保險裝入8號,以佢實力,應該可以搞到同友邦保險平起平坐,大約七千幾億市值。現價三百幾億市值,即係股價有大約24倍升幅!

結論:我已柯煙8號仔PCCW 電訊盈科,收住佢七厘三紙高息口去等佢高價賣俾中央機構收復香港,實現股價24倍升幅!

有緣人一齊賺!



引用:
原帖由 9airwave 於 2020-6-26 12:47 AM 發表

我自己感覺到大戶引緊我做淡
同感!!!

傳統智慧係  個心想買跌, 偏偏隻手就買自己心中所想的相反

所以我近月都係買上居多, 偏偏發覺結果  多數都係嬴住走, 漸漸我變了做好友



回覆 引用 TOP

各位早晨


回覆 引用 TOP

支持


回覆 引用 TOP

[隱藏]
 
早晨


回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右