• 瀏覽: 2,723
  • 回覆: 34
  • 追帖: 2
85歲婆婆我三月開始炒股,到而家為止炒股4個月

三月賺3000蚊,成本:幾萬蚊
四月蝕4500蚊,成本:幾萬蚊
五月賺6000蚊,成本:幾萬蚊
六月賺50000蚊,成本最高去到:36萬

四月點解蝕錢係因為我止蝕左四隻股(7500、3175、941、2018),因為冇耐心坐艇又唔識睇圖買入既時機都唔啱。如果冇止蝕坐下艇都應該賺6000蚊左右。因為我止蝕之後一兩個星期佢地就爆升。激死阿婆啦

因為前三個月係學習期間,唔熟悉股票玩法,對買賣都冇乜信心,所以唔敢大筆錢買入,基本上成本係幾萬蚊,每隻股買一手咁。

最後想分享下心得就係:止蝕會令人輸錢。寧願賺少d都好過坐艇。😑
最後我想多謝大戶同d網友!
我覺得有d大戶幾好人!係我徬徨無助既時候都給予我貼士同信心!多謝你地安撫左阿婆脆弱既心靈!!好人會有好報~😑

引用:
原帖由 inco 於 2020-6-24 10:09 PM 發表

85歲婆婆我三月開始炒股,到而家為止炒股4個月

三月賺3000蚊,成本:幾萬蚊
四月蝕4500蚊,成本:幾萬蚊
五月賺6000蚊,成本:幾萬蚊
六月賺50000蚊,成本最高去到:36萬

四月點解蝕錢係因為我止蝕左兩三隻股,因為冇耐心坐艇又唔識睇圖買入既時機都唔啱。如果冇止蝕坐下艇都應該賺6000蚊左右。因為我止蝕之後一兩個星期佢地就爆升。激死阿婆啦

因為前三個月係學習期間 ...
你賺到嗰啲有冇計埋蟹貨

引用:
原帖由 革命小薯 於 2020-6-24 10:12 PM 發表

你賺到嗰啲有冇計埋蟹貨
我而家冇蟹貨wow😏
之前我d蟹貨四月止蝕蝕左4500😭

回覆 引用 TOP

阿婆你以前係做d咩行業,識咁多字既

婆婆?哥哥問你受溝嗎

我追魂妹要發達 我追魂妹要做億萬富豪
引用:
原帖由 追魂妹~ 於 2020-6-24 10:25 PM 發表

婆婆?哥哥問你受溝嗎
咁猛

引用:
原帖由 特朗狗 於 2020-6-24 10:26 PM 發表

咁猛
幫哥哥問

阿婆你都就嚟聞到棺材香啦,仲咁搏做乜鬼啊!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 追魂妹~ 於 2020-6-24 10:33 PM 發表

幫哥哥問
你哥哥今早係金拱門同我講,佢轉左基金了,唔再花時間媾女了!

回覆 引用 TOP

阿婆你早唞啦!

回覆 引用 TOP

婆婆你有冇臭狐?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 追魂妹~ 於 2020-6-24 10:25 PM 發表

婆婆?哥哥問你受溝嗎
你大佬係屈原老豆,叫老屈

回覆 引用 TOP

老作

[一] 嚴禁宣傳,連結其他論壇/討論區或商業網頁

所有相同性質之綜合論壇或討論區均嚴禁宣傳。
不論在頭像,簽名檔,文章或短消息中,用任何形式的傳播來指示其他途徑;以顯示途徑指示/暗示會員可獲得其他途徑接觸別的論壇;蓄意張貼被過濾網頁,或未經網主同意的廣告或牟利網頁都屬犯規。

犯上述之版規者可被即時禁訪而不作任何通知。
本論壇管理員有權拒絕或制止任何網站連結,如被警告後再犯,等同廣告/宣傳論壇處理。

回覆 引用 TOP

Mola

呢期好多青山走犯

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]