• 瀏覽: 1,525
  • 回覆: 43
  • 追帖: 2
1,全港最大市佔率電訊商,護城河又深又闊,每月現金流多到瀉,穩陣之選。

2,高息,穩定派七厘三紙息口,防守力高!呢隻唔會好似大家樂和莎莎咁不派息玩死收息族。呢隻係楷哥的現金牛,楷哥好靠佢收大息去供養佢去發展親生仔FWD富衞保險,所以我地同楷哥坐埋同一條船,楷哥唔會玩我地的!玩我地等於玩死佢自己同親生仔富衞保險!

3,呢隻股用左二十年在低位橫行收集,貨源已嚴重歸邊,準備開車了!

4,PCCW 的 Now TV 和 ViuTV 搞得有聲有色,已經超越TVB ,成功搶了無線的大量廣告客戶,因為香港人九成年青人已經杯葛左無綫,轉左台!而香港九成年青人是未來的主人翁及消費者,所以廣告商也遠離無線了。

5,PCCW 電訊盈科在香港的政治話語權超大,掌控著電訊,上網,商業電話網絡,全港最大最受年輕人喜愛的電視媒體集團和新聞財經資訊業務和所有特區政府的通訊事務。在中央政府的層面,控股8號仔PCCW,就等於成功控制了香港和收復了香港人,中國國家安全也就保障了。

6,預期楷哥會步董建華後塵,把自己的家族公司高價賣俾央企,收回大筆資金發展自己有興趣的業務,例如FWD 富衛保險,近年已見楷哥全付精力去搞大,想做下一隻友邦保險出黎,所以見佢已冇心搞電訊。所以好快會高價賣俾中央,到時股價會大爆升!

7,另一個可能是8號仔呢個上市號碼太正,楷哥會保留,將親生仔FWD富衛保險裝入8號,以佢實力,應該可以搞到同友邦保險平起平坐,大約七千幾億市值。現價三百幾億市值,即係股價有大約24倍升幅!

結論:我已柯煙8號仔PCCW 電訊盈科,收住佢七厘三紙高息口去等佢高價賣俾中央機構收復香港,實現股價24倍升幅!

有緣人一齊賺!

回覆 引用 TOP

向後開

會員麵咪媽因為講中了8號仔內幕真相,所以已經俾人永久禁言了,真係慘!我唯有將佢死前公開的秘密再次貼出!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 clogalaxy 於 2020-6-23 09:48 AM 發表

向後開
爆升了!

回覆 引用 TOP

聰明資金已經不斷入貨了!

引用:
原帖由 彭慧中 於 2020-6-23 10:01 AM 發表

楷哥話賣盤,專心玩女

引用:
原帖由 彭慧中 於 2020-6-23 10:01 AM 發表

smart guy

引用:
原帖由 freecash 於 2020-6-23 10:06 AM 發表

楷哥話賣盤,專心玩女
麵咪媽會員講中左,即刻俾版主永久封號

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 freecash 於 2020-6-23 10:07 AM 發表

smart guy
一齊嬴!多謝支持

引用:
原帖由 彭慧中 於 2020-6-23 10:12 AM 發表

一齊嬴!多謝支持
WW

回覆 引用 TOP

電盈衝上了!加油

引用:
原帖由 彭慧中 於 2020-6-23 10:24 AM 發表

電盈衝上了!加油
Richard go ahead

引用:
原帖由 freecash 於 2020-6-23 10:28 AM 發表

Richard go ahead
佢同古天樂好老友

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 clogalaxy 於 2020-6-23 09:48 AM 發表

向後開
愈升愈有了

回覆 引用 TOP

afternoon 8 PCCW will sharp rise...

提示:支持鍵盤翻頁左 右