• 瀏覽: 2,435
  • 回覆: 30
點解政府又話失業率高企,仲市面上又無乜銀主盤出現?

依家失業嘅人本來就係買唔到樓 對樓市有咩影響?

引用:
原帖由 sylim 於 2020-6-20 11:46 AM 發表

依家失業嘅人本來就係買唔到樓 對樓市有咩影響?
失業的租樓, 租樓無錢交租, 業主無租收, 之前1開2 4開16果d業主斷左租金收入就未必夠力供樓架。

當然有實力的業主都仲有好多

引用:
原帖由 地上的紙巾仔 於 2020-6-20 11:48 AM 發表

失業的租樓, 租樓無錢交租, 業主無租收, 之前1開2 4開16果d業主斷左租金收入就未必夠力供樓架。

當然有實力的業主都仲有好多
失業無錢交租 業主唔會摧收?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 14X14X 於 2020-6-20 11:45 AM 發表

如果一失業 就冇哂錢 食飯供樓 都幾恐怖!

有錢比首期買樓嘅人 應該 理財能力 不至於 恐怖階段。

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2020-6-20 12:54 PM 發表

如果一失業 就冇哂錢 食飯供樓 都幾恐怖!

有錢比首期買樓嘅人 應該 理財能力 不至於 恐怖階段。
如果無既  點算好

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 14X14X 於 2020-6-20 11:45 AM 發表

點會無,不過一般地產鋪唔會標出嚟,你有熟aa, 一問之下佢就會講出,但真心價錢一啲都唔係平

回覆 引用 TOP

引用:

因為失業嗰班從來都唔係樓市嘅參與者

引用:
原帖由 股票輸爆廠 於 2020-6-20 11:32 PM 發表

因為失業嗰班從來都唔係樓市嘅參與者
咁如果真正業主都有事,個時點算

回覆 引用 TOP

其實有但勁快比實力投資者消化,當旁觀者仲係度等跌時,資深既投資者已經積極搵平貨入。

回覆 引用 TOP

銀行都唔係你一斷供一期就即刻收樓,都畀機會你。有朋友在銀行做話好多個案供樓overdue要跟進,銀主盤都起碼幾個月後先會增多。

正義必勝!

回覆 引用 TOP

銀行都唔係你一斷供一期就即刻收樓,都畀機會你。有朋友在銀行做話好多個案供樓overdue要跟進,銀主盤都起碼幾個月後先會增多。

正義必勝!

回覆 引用 TOP

有銀主盤 但價錢唔吸引冇人討論咋

岩岩見到有個開價68萬 150呎
去趁下熱鬧都好 😌

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 14X14X 於 20-6-2020 11:45 AM 發表

可以還息不還本,三厘息點都俾得起,最當問外母借

回覆 引用 TOP

樓市健康嘛

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]