• 瀏覽: 31,902
  • 回覆: 192
  • 追帖: 14
早排5月終於買左樓,600萬按揭批左,H+1.3%,銀行0.8%+中介0.1%回贈。

個banker本身一開始講得0.5%回贈,我話等埋其他行先,再隔左兩個星期打黎0.8%比盡我,相反另外個三間又補文件吹極都無聲氣。

Accept定唔Accept好

熱賣及精選
邊間0.8?

回贈0.5% ~ 1%

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 piscesho 於 2020-6-18 09:33 PM 發表

邊間0.8?

Boc 回1%

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 青蛙憤怒鳥 於 2020-6-18 09:25 PM 發表

早排5月終於買左樓,600萬按揭批左,H+1.3%,銀行0.8%+中介0.1%回贈。

個banker本身一開始講得0.5%回贈,我話等埋其他行先,再隔左兩個星期打黎0.8%比盡我,相反另外個三間又補文件吹極都無聲氣。

Accept定唔Accept好 ...
我近排因為打算買樓都問過三大銀行,0.8%至1%範圍。如仲有時間,可以等埋另外兩間銀行啦!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 青蛙憤怒鳥 於 2020-6-18 09:25 PM 發表

當中有無citi?

我都係5月買左樓,借6百萬,
馬拉松,rebate 1%, H+1.3
阿爺, rebate 1%, H+1.3
建築, rebate1.75, H+1.24

引用:
原帖由 stewart0506 於 2020-6-19 07:55 AM 發表

建設幾耐reply?我等左好耐無聲氣

引用:
原帖由 青蛙憤怒鳥 於 2020-6-18 11:45 PM 發表

我3月時申請,跑步居然都係offer 0.5%,即時話唔需要 (果時有另1間都有1%)

最後另一間1.5% + 0.25%中介

回贈少左好多

回覆 引用 TOP

引用:

我都等左個幾月仲未有聲氣😔

引用:
原帖由 mytie2009 於 2020-6-19 06:09 AM 發表

當中有無citi?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 stewart0506 於 2020-6-19 07:55 AM 發表

你係借銀行600萬定層樓600萬。。差好遠喎師兄,如果你借600萬有1.75都好合理

引用:
原帖由 has2668leo 於 2020-6-19 09:23 AM 發表

我都等左個幾月仲未有聲氣😔
另外三間分別 恆,中,我囈契爺咁款先hea住覆我下星期有,到左下星期又話未有。仲有間永直頭藍剔都唔那比我,覆都唔覆。

不過當然差0.2%都講緊係有成7600蚊,契爺肯比唔通唔做契弟咩。

但係渣佢要我覆喇,唔覆直頭話要cancel。唉真係頭都痛

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]