• 瀏覽: 7,442
  • 回覆: 46
我話我budget只有600萬,佢話要我俾多50萬間裝修好即時入住生BB,佢話我會好歡愉,我覺得唔錯,你地呢?

附件

20200616_001108.jpg(814.71 KB)

2020-6-16 12:15 AM

熱賣及精選
邊度黎

正義或許會遲來
但永遠會得到彰顯
但多曱甴
無日安寧

引用:
原帖由 edbe 於 2020-6-16 12:22 AM 發表

邊度黎
市中心

回覆 引用 TOP

呢個屋苑估價勁升,咩料...🥳

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 點建呢 於 2020-6-16 12:15 AM 發表

我話我budget只有600萬,佢話要我俾多50萬間裝修好即時入住生BB,佢話我會好歡愉,我覺得唔錯,你地呢?
有600萬budget, 做5成按揭買對面真3房單位好過啦。

引用:
原帖由 thunderpig 於 2020-6-19 05:14 PM 發表

有600萬budget, 做5成按揭買對面真3房單位好過啦。
請問對面邊個屋苑有6球3房?

引用:
原帖由 明日粗俗的鞋抽 於 2020-6-19 05:44 PM 發表

請問對面邊個屋苑有6球3房?
6球首期,再供6球

回覆 引用 TOP

沙田中心單位好細,2xx至3xx呎度,你有小朋友未必夠住,有天橋連貫多個商場,街市也在附近,交通方便,配套一流,但你一定不能怕人多和嘈吵,600個又似乎不靠買優質單位,底層有機。

引用:
原帖由 荃西人 於 2020-6-16 12:57 AM 發表

但多曱甴
無日安寧
香港要少黃絲的地方, 一係就係公屋,二就係超高尚住宅區, 除左和富外的中產區全都係黃絲為主。

引用:
原帖由 ruspc2 於 2020-6-21 10:25 PM 發表

香港要少黃絲的地方, 一係就係公屋,二就係超高尚住宅區, 除左和富外的中產區全都係黃絲為主。
公屋先多黃屍....

成班渣滓儲落舊錢就想天下大亂

又唔諗下連間公屋都係社會施捨比佢地

引用:
原帖由 公道講句 於 2020-6-22 07:17 PM 發表

公屋先多黃屍....

成班渣滓儲落舊錢就想天下大亂

又唔諗下連間公屋都係社會施捨比佢地
其實你可以睇下區議會, 建制派嬴的是那些區, 民主派嬴的是那些區。
十大藍籌私人屋苑全都是民主派嬴出,部分甚至得票超過6 成。
相反, 建制派係部分公屋區表現算唔錯(當然不是全部), 例如啟德。(19年的啟德基乎全都是公屋, 私樓極少)

引用:
原帖由 ruspc2 於 2020-6-22 07:41 PM 發表

其實你可以睇下區議會, 建制派嬴的是那些區, 民主派嬴的是那些區。
十大藍籌私人屋苑全都是民主派嬴出,部分甚至得票超過6 成。
相反, 建制派係部分公屋區表現算唔錯(當然不是全部), 例如啟德。(19年的啟德基乎全都是公屋, 私樓極少) ...
九龍站上蓋

引用:
原帖由 kirstyu2 於 2020-6-22 08:04 PM 發表

九龍站上蓋
九龍站上蓋點會係中產?
你話奧運站就算。
同埋九龍站好多大陸人。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]