• 瀏覽: 14,571
  • 回覆: 181
  • 追帖: 3
第一次想系中山買樓自住,問左代理價錢話總價錢多左4萬是乜團購金額
請問各位如果去售樓處直接買,是否可免去尼個乜團購費
謝謝

熱賣及精選
引用:
原帖由 mtchan 於 2020-6-15 10:37 PM 發表

第一次想系中山買樓自住,問左代理價錢話總價錢多左4萬是乜團購金額
謝謝
師兄肯定無專心刨貼!肯定9成係搵當地AA最優惠,自己試下比對下就知,留唔同電話号碼做登记!😏😏有啲人以為直接walkin去最平,事實上相反,唔係點有中介呢行呢?!

引用:
原帖由 皇馬LL 於 2020-6-16 12:16 AM 發表

師兄肯定無專心刨貼!肯定9成係搵當地AA最優惠,自己試下比對下就知,留唔同電話号碼做登记!😏😏有啲人以為直接walkin去最平,事實上相反,唔係點有中介呢行呢?! ...
多謝你的分享,真是要再做多点功課

引用:
原帖由 mtchan 於 2020-6-16 12:20 AM 發表

多謝你的分享,真是要再做多点功課
呢個9成係架,唔吹水,唔係中介食乜呢,距地有長期合作架嘛,要比啲優惠客人,客源自然廣,跟足你幾个月流程,樓盘唔需要專門搵人跟你既,所以搵个好AA,會帮你拎多點優惠。我前幾個月買左中山,摸熟晒流程。關口唔開,拖到依家先比搞網上手續,就来搞定晒等入伙溫馨提示,中山盡量揀大型有名氣/本地人喜歡既发展商!👍👍

引用:
原帖由 mtchan 於 2020-6-15 10:37 PM 發表

謝謝
團購费以我理解係:
呢舊錢唔计入你的買入價,税會平啲;另外樓盤既總售價會计平啲比你,應該係咁,用另一个名目而已。我当时係5萬團購價。

引用:
原帖由 皇馬LL 於 2020-6-16 12:30 AM 發表

呢個9成係架,唔吹水,唔係中介食乜呢,距地有長期合作架嘛,要比啲優惠客人,客源自然廣,跟足你幾个月流程,樓盘唔需要專門搵人跟你既,所以搵个好AA,會帮你拎多點優惠。我前幾個月買左中山,摸熟晒流程。關口唔開,拖到依家先比搞網上手續,就来搞定晒等入伙溫馨提示,中山盡量揀大型有名氣/本地人喜歡既发展商!👍👍 ...
真的多謝你的经驗

回覆 引用 TOP

穩AA有好有壞 樓盤特價,手續幫你包辦,唔使你咁麻煩。壞嘅就要收些團購費。簡單D就係用錢買服務

有時當地AA有discount,反而walk in無咖。Check多幾個。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 AAACCC 於 2020-6-16 08:48 AM 發表

直接去售樓部就絕對沒團購費,優惠只會多不會少
你就真係傻得可爱,唔岩一齊試下?!咁個個walkin去都得拉,我又未見過啲人自己walkin喎。仲好意思講出口,哈哈。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]