• 瀏覽: 8,478
  • 回覆: 43
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 derekyau 於 2020-6-24 12:16 AM 發表

我賣開玩具做左一年只夠交租😒
😱

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 rainie0106 於 2020-6-15 05:10 PM 發表

舊年有做網店係名錶買賣,但比個partner呃晒我啲錢,成副身家無晒,依家都未追得返筆錢
我依家再自己做左個網店出黎,有facebook,ig,賣化妝品護膚品,有時做廣告果斷時間生意會好啲,但都cover吾到個廣告費。。。好頹廢
另外有freelance幫人整網站,但更加難做,啲客壓價壓到不成正比。。。。仲頹廢 ...
有無用carousell的免費賣野平台. 可以免費吸引到客去自己網頁

消售名表,名袋,不能單是打廣告
人也很重要,應該設會員分紅制
會員設推箭碼,介紹新會員,講物,有分紅

你要多謝你的敵人!
他使你更強,更能忍耐
處事更精密,更識得關心別人
更了解自已,更不再犯錯!
引用:
原帖由 笑笑手 於 2020-6-24 11:15 PM 發表

有無用carousell的免費賣野平台. 可以免費吸引到客去自己網頁
都有啊😂但作用不大

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bbq323 於 2020-6-25 05:39 AM 發表

消售名表,名袋,不能單是打廣告
人也很重要,應該設會員分紅制
會員設推箭碼,介紹新會員,講物,有分紅
好似好複雜咁😦

回覆 引用 TOP

識整網站唔識seo? 🧐? 建議樓主學下咩叫seo. onpage/offpage. 另外一邊搞個站seo , 一邊freelancer / upwork 接野做頂住個雞頭先

你有無用facebook或IG?要每日住post嘢,增加暴光率
我都有自己嘅網站,頭一兩年係要慢慢儲客㗎, 不過近幾年網店嘅競爭真係大咗好多

競爭大。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 rainie0106 於 2020-6-15 05:10 PM 發表

舊年有做網店係名錶買賣,但比個partner呃晒我啲錢,成副身家無晒,依家都未追得返筆錢
我依家再自己做左個網店出黎,有facebook,ig,賣化妝品護膚品,有時做廣告果斷時間生意會好啲,但都cover吾到個廣告費。。。好頹廢
另外有freelance幫人整網站,但更加難做,啲客壓價壓到不成正比。。。。仲頹廢 ...
你都算好,自己識好多野。我咩都得半桶水,早幾年學人網上買水晶,玩咗2年,汁咗幾年蚊就冇啦,網站係俾錢租(幾百蚊一年)傻瓜式網站。

引用:
原帖由 zealot_louis 於 2020-6-26 02:18 AM 發表

識整網站唔識seo? 🧐? 建議樓主學下咩叫seo. onpage/offpage. 另外一邊搞個站seo , 一邊freelancer / upwork 接野做頂住個雞頭先
唔識SEO呀!! 想請教一下想學深入D可以去邊度學呀?
我有上網睇既,但系D野好散亂,有知道website要speed test,要加多D Backlinks,睇到全部都淨系識最表面個層

加油

回覆 引用 TOP

依家經濟咁差,現實及網店都好難做,就算政府派咗一萬元,好多人都唔願消費 ! 

小妹有14 年 ebay
5 年 amazon
2 年 wish 行銷經驗
生於香港,熱愛工作
多年沉醉於網上營銷

歡迎每一位看懂繁體字的華人,尤其是香港人,加入我這個 Amazon ebay wish 網上教室 心得交流群組 和 專頁。願大家在孤單的網絡營銷路上,找來同行者,齊齊互換心得,共同進步!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 zealot_louis 於 2020-6-26 02:18 AM 發表

seo吾太熟,我也不是專業整網站😂當興趣讀左個課程咁架咋😂

引用:
原帖由 thswas 於 2020-6-26 03:08 AM 發表

你有無用facebook或IG?要每日住post嘢,增加暴光率
我都有自己嘅網站,頭一兩年係要慢慢儲客㗎, 不過近幾年網店嘅競爭真係大咗好多
有啊😞

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]