• 瀏覽: 9,010
  • 回覆: 13
  • 追帖: 1
舊年有做網店係名錶買賣,但比個partner呃晒我啲錢,成副身家無晒,依家都未追得返筆錢
我依家再自己做左個網店出黎,有facebook,ig,賣化妝品護膚品,有時做廣告果斷時間生意會好啲,但都cover吾到個廣告費。。。好頹廢
另外有freelance幫人整網站,但更加難做,啲客壓價壓到不成正比。。。。仲頹廢

熱賣及精選
引用:
原帖由 金玄棧 於 2020-6-15 06:49 PM 發表

我也想到網店, 但是超多嘢要處理
例如?

引用:
原帖由 金玄棧 於 2020-6-15 07:34 PM 發表

貨源, 物流, 付款, 宣傳, 還有很多行政嘅工作, 當然.... 力不到不為財!
我只係個人小網店,沒有想太多,我諗我只係欠宣傳,但做廣告與收入不正比

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hl1723 於 2020-6-15 11:31 PM 發表

越做越大即越賺越多?
諗緊點樣可以發圍,畢竟呢個年代網店興起,競爭大

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hl1723 於 2020-6-16 01:00 PM 發表

請問你是自己起網站?
係啊,我本身識做網頁,就幫自己整左個網店
首先你要有個清晰目標想賣什麼產品

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fb1b444213c602 於 2020-6-17 04:31 PM 發表

那你為什麼不自己在平台賣貨 廣告費貴啊
做不廣告沒有客人注意啊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 DstAnson 於 2020-6-22 04:35 PM 發表

如果賣既野太平, 真係會COVER唔到
係啊...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 derekyau 於 2020-6-24 12:16 AM 發表

我賣開玩具做左一年只夠交租😒
😱

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 笑笑手 於 2020-6-24 11:15 PM 發表

有無用carousell的免費賣野平台. 可以免費吸引到客去自己網頁
都有啊😂但作用不大

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bbq323 於 2020-6-25 05:39 AM 發表

消售名表,名袋,不能單是打廣告
人也很重要,應該設會員分紅制
會員設推箭碼,介紹新會員,講物,有分紅
好似好複雜咁😦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 zealot_louis 於 2020-6-26 02:18 AM 發表

識整網站唔識seo? 🧐? 建議樓主學下咩叫seo. onpage/offpage. 另外一邊搞個站seo , 一邊freelancer / upwork 接野做頂住個雞頭先
seo吾太熟,我也不是專業整網站😂當興趣讀左個課程咁架咋😂

引用:
原帖由 thswas 於 2020-6-26 03:08 AM 發表

你有無用facebook或IG?要每日住post嘢,增加暴光率
我都有自己嘅網站,頭一兩年係要慢慢儲客㗎, 不過近幾年網店嘅競爭真係大咗好多
有啊😞

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Wαlgreen 於 2020-6-29 08:06 PM 發表

依家經濟咁差,現實及網店都好難做,就算政府派咗一萬元,好多人都唔願消費 ! 
你岩啊🤦🏿‍♀️🤦🏿‍♀️

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 zealot_louis 於 2020-6-30 02:24 AM 發表

所以就係,整左頁紙出黎,放係街度貼係牆度比人睇,正常人都唔會行埋去睇啦,分分鐘依家個網等於個張宣傳單貼係某某公廁個格個門後面(無人知/keyword 排得後)或連個張宣傳單都無貼過出黎(即係無做keYword pLanning) ...
明白了🙇🏻‍♀️

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]