• 瀏覽: 3,665
  • 回覆: 60
  • 追帖: 1
請客觀分析。

熱賣及精選
引用:
原帖由 Bmw118i 於 2020-6-15 11:28 AM 發表

請客觀分析。
你係咪想比較日出康城同四小龍邊區d樓密度高d呀?

咁一定係四小龍密d啦!!

引用:
原帖由 Bmw118i 於 2020-6-15 11:28 AM 發表

請客觀分析。
一定係四小龍,已經有公論,特別昇悅居更係極度壓迫

啟德村夾雜埋一大堆公屋,觀感更差。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 江湖笑俠 於 2020-6-15 11:46 AM 發表

一定係四小龍,已經有公論,特別昇悅居更係極度壓迫
有錢嘅?買昇悅屋都可以買到最開揚嘅景觀!
人窮呢?就算買漾日居都可以極度壓迫架啦

所以我幾時都話
無錢嘅人眼光永遠最狹窄

引用:
原帖由 ESMP!! 於 2020-6-15 11:56 AM 發表

所以我幾時都話
無錢嘅人眼光永遠最狹窄
搞清楚,窮嘅係唔會買得起漾日居,窮嘅係連自己住邊都唔敢透露一句半句,只係日日喺度死吹爛吹,左抄右抄啲二手新聞,返工交數咁喺度出post。

引用:
原帖由 ESMP!! 於 2020-6-15 11:56 AM 發表

所以我幾時都話
無錢嘅人眼光永遠最狹窄
同意,一家四口逼在500呎,咪叫窮啦,仲要出來認屎認屁,就叫又窮又賤

引用:
原帖由 cowcow07 於 2020-6-15 01:02 PM 發表

搞清楚,窮嘅係唔會買得起漾日居,窮嘅係連自己住邊都唔敢透露一句半句,只係日日喺度死吹爛吹,左抄右抄啲二手新聞,返工交數咁喺度出post。
所以呢d人最無資格討論四小景觀嘅問題!

我曾經見過以下呢個帖!
為踩而踩仲話自己親身睇過?
連上載啲相都喺網上摷返嚟
但偏偏講嘅所有缺點都係作出黎
比我呢d真業主以事實逐一解破就禁言
https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&ptid=29115834&pid=519657708&utm_source=copy&utm_campaign=ios&utm_medium=share

引用:
原帖由 江湖笑俠 於 2020-6-15 01:05 PM 發表

同意,一家四口逼在500呎,咪叫窮啦,仲要出來認屎認屁,就叫又窮又賤
一家四口住2房市區只可以講唔算有錢

窮到連樓都無資格睇嘅又叫咩呢?

係喎,就嚟通關。
我應承買張八達通送俾你嚟香港參觀!
講個我一定算數
https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&ptid=29115834&pid=519657708&utm_source=copy&utm_campaign=ios&utm_medium=share

你真係唔使未去過扮去過㗎喎
使唔使上載AA嗰啲圖扮睇過咁肉酸?

引用:
原帖由 ESMP!! 於 2020-6-15 01:09 PM 發表

所以呢d人最無資格討論四小景觀嘅問題!

我曾經見過以下呢個帖!
為踩而踩仲話自己親身睇過?
連上載啲相都喺網上摷返嚟
但偏偏講嘅所有缺點都係作出黎
比我呢d真業主以事實逐一解破就禁言https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&ptid=29115834&pid=519657708&utm_source ...
我日日望住漾日居九龍站嘅景,都唔知幾咁羨慕。

引用:
原帖由 cowcow07 於 2020-6-15 01:16 PM 發表

我日日望住漾日居九龍站嘅景,都唔知幾咁羨慕。
你睇過漾日就知!
比唔起錢?更困嘅都仲有!

引用:
原帖由 ESMP!! 於 2020-6-15 01:20 PM 發表

你睇過漾日就知!
比唔起錢?更困嘅都仲有!

困?現價唔過一千個,買入價兩舊幾,梗廚梗廁,露台兩房,有蓋通道去地鐵 ,九龍區有冇其他可以參考嘅例子?集思廣益,等我學吓嘢都好吖。

off topic 下, 請問有冇巴打住四小龍既泓景臺, 想問下有冇羽毛球場? 有幾多個 COURT 同有冇籃球場?

THANKS

引用:
原帖由 johnson1129 於 2020-6-15 01:30 PM 發表

off topic 下, 請問有冇巴打住四小龍既泓景臺, 想問下有冇羽毛球場? 有幾多個 COURT 同有冇籃球場?

THANKS
你要嘅泓景臺都冇。隔離昇悅居有。

引用:
原帖由 cowcow07 於 2020-6-15 02:14 PM 發表

你要嘅泓景臺都冇。隔離昇悅居有。
Thanks 我朋友話依家泓景好似有羽毛球同籃球場,但唔sure 所以問下。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]