• 瀏覽: 16,532
  • 回覆: 238
  • 追帖: 3
考慮緊3個盤的貨尾單位,比較喜歡雲海,但好似無乜成交,是否質素有問題?峻源好靚,但會所好細。迎海整體來講就好似全面啲,但向西。各有各好,有啲難揀。

各位街坊可否比啲意見。

熱賣及精選
有冇街坊比D意見?

回覆 引用 TOP

頂覆 - 迎海
洋房 - 雲海
想比人搵笨柒 - 峻源
想平,要大,連車位 - 帝琴灣

引用:
原帖由 QQTiger 於 2020-6-7 11:39 AM 發表

考慮緊3個盤的貨尾單位,比較喜歡雲海,但好似無乜成交,是否質素有問題?峻源好靚,但會所好細。迎海整體來講就好似全面啲,但向西。各有各好,有啲難揀。

各位街坊可否比啲意見。 ...
如果唔係全以車出入,揀迎海最好,全程有蓋出入商場及車站,方便之選。日日行,分別就好大,尤其帶住小朋友、天氣唔好或者拎住好多野既時候。

引用:
原帖由 我說謊沒有 於 2020-6-14 08:26 AM 發表

頂覆 - 迎海
洋房 - 雲海
想比人搵笨柒 - 峻源
想平,要大,連車位 - 帝琴灣
謝謝!

頂覆及洋房lump sum都頂唔順,只可考慮迎海四期貨尾、雲海一期分層特色單位貨尾及峻源。

雲海特色唔錯,但賣咗好耐都賣唔哂,係咪有伏?迎海四期大單位主人房就有個無里頭大窗同黑廁,其他整體唔錯。

峻源點解搵笨7?

引用:
原帖由 QQTiger 於 2020-6-14 12:45 PM 發表

謝謝!

頂覆及洋房lump sum都頂唔順,只可考慮迎海四期貨尾、雲海一期分層特色單位貨尾及峻源。

雲海特色唔錯,但賣咗好耐都賣唔哂,係咪有伏?迎海四期大單位主人房就有個無里頭大窗同黑廁,其他整體唔錯。

峻源點解搵笨7? ...
峻源建築用料其實好復古同低成本,而且會所面積、公共地方維修保養、日後嘅二手活躍程度都好難同大盤相比。

引用:
原帖由 EK734 於 2020-6-14 09:43 AM 發表

如果唔係全以車出入,揀迎海最好,全程有蓋出入商場及車站,方便之選。日日行,分別就好大,尤其帶住小朋友、天氣唔好或者拎住好多野既時候。 ...
三個盤距離港鐵站都算可接受,當然迎海最近。

引用:
原帖由 QQTiger 於 2020-6-7 11:39 AM 發表

各位街坊可否比啲意見。 ...
看budget.

迎海...最方便, 景無論看海或村屋都很好, 價
雲海...洋房沒有私隱,被高層包圍...高層不錯但賣完了
峻源...景冇得頂, 私隱冇得頂, 料好, 就有一點不方便
帝琴灣...年紀大, 屋苑地方大, 車位足, 不方便...适合明星住

沒有車就選迎海和峻源
有車就帝琴灣

引用:
原帖由 澳雲二世 於 2020-6-14 01:33 PM 發表

雲海都可以接受? 你跑開馬拉松?
搬黎馬鞍山就貪佢空氣好,平時可做運動,雖然唔係跑手,日日行幾公里還是應付到的。我地試過行,由港鐵行到迎海四期同峻源差唔多時間,去雲海都是多2分鐘,分別不大呀。

引用:
原帖由 eriealan 於 2020-6-14 02:10 PM 發表

看budget.

迎海...最方便, 景無論看海或村屋都很好, 價
雲海...洋房沒有私隱,被高層包圍...高層不錯但賣完了
峻源...景冇得頂, 私隱冇得頂, 料好, 就有一點不方便
帝琴灣...年紀大, 屋苑地方大, 車位足, 不方便...适合明星住

沒有車就選迎海和峻源
有車就帝琴灣 ...
係呀,景黎講,峻源真的靚绝三個盤,只係會所太細,但不太重要,因周圍都可以運動及跑步,但唔知用料好唔好。

雲海我見高層還有D大單位未賣,不過好似無成交,是否有問題?

引用:
原帖由 我說謊沒有 於 2020-6-14 12:47 PM 發表

峻源建築用料其實好復古同低成本,而且會所面積、公共地方維修保養、日後嘅二手活躍程度都好難同大盤相比。
我睇過清水示位,唔係豪華級料及電器,但睇落還好的,其實幾鍾意,但唔知中信的建築質素及管理質素系點,以前無乜聽過佢有做住宅。因此較擔心

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 QQTiger 於 2020-6-14 03:02 PM 發表

係呀,景黎講,峻源真的靚绝三個盤,只係會所太細,但不太重要,因周圍都可以運動及跑步,但唔知用料好唔好。

雲海我見高層還有D大單位未賣,不過好似無成交,是否有問題? ...
太貴..好像3萬/呎

引用:
原帖由 QQTiger 於 2020-6-14 03:02 PM 發表

雲海我見高層還有D大單位未賣,不過好似無成交,是否有問題? ...
峻源靚爆鏡,呢d大單位唔志在會所。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]