• 瀏覽: 17,621
  • 回覆: 333
  • 追帖: 3
少少感受分享

最近好多人談論新樓管理費幾貴幾貴
我睇到r哂頭

上得車起碼都叫有少少實力
點解要好似啲公屋戶、租戶咁
計埋啲婆乸數?

-要新樓、靚會所就比貴少少
-殘年舊樓就比少啲
-單幢樓就比多啲
-幾十座密密麻麻,就比少啲

好簡單嘅道理
反正管理費嘅高低一定有佢嘅道理
做人向高處望,
洗得多咪搵返多啲囉,
住唔起不如唔好住?

熱賣及精選
好多人都會左計又計呢

引用:
原帖由 poiu000 於 2020-6-4 11:01 PM 發表

好多人都會左計又計呢
婆乸數🤦‍♀️

邊似師兄你咁有大志。你就好啦,唔使交管理費

引用:
原帖由 我說謊沒有 於 2020-6-4 11:19 PM 發表

邊似師兄你咁有大志。你就好啦,唔使交管理費
我有講錯?
要住埋哂啲廿幾三十年殘舊樓,咁不如住公屋?
不過我唔會有機會住到
邊似師兄入息低可以嘆公屋🤝

引用:
原帖由 我沒有說謊 於 2020-6-4 10:57 PM 發表

少少感受分享

我睇到r哂頭

計埋啲婆乸數?

-殘年舊樓就比少啲
-單幢樓就比多啲

好簡單嘅道理
做人向高處望,
洗得多咪搵返多啲囉,
住唔起不如唔好住? ...
唔覺,你錢多當然不介意,但發展商收貴管理費係有問題。🙊

引用:
原帖由 我沒有說謊 於 2020-6-4 10:57 PM 發表

少少感受分享

我睇到r哂頭

計埋啲婆乸數?

-殘年舊樓就比少啲
-單幢樓就比多啲

好簡單嘅道理
做人向高處望,
洗得多咪搵返多啲囉,
住唔起不如唔好住? ...
有錢唔等於要比錢人賺,如果本身唔用會所設施,比咁貴管理費都係浪費。

引用:
原帖由 jw808 於 2020-6-4 11:28 PM 發表

有錢唔等於要比錢人賺,如果本身唔用會所設施,比咁貴管理費都係浪費。
買二手樓前你知管理處幾多,冇得呻

一手樓有會所設施內容比你參考,
管理費幾多有數得計。
你選擇買有靚會所嘅屋苑,
你自己唔用都冇得呻

引用:
原帖由 我沒有說謊 於 2020-6-4 11:24 PM 發表

我有講錯?
要住埋哂啲廿幾三十年殘舊樓,咁不如住公屋?
不過我唔會有機會住到
邊似師兄入息低可以嘆公屋🤝
我都話叫你拍片 show balance 我同你一齊做,唔打格,無得再話 p 圖啦。講左十幾次,你敢唔敢?唔通一個你眼中 “嘆公屋” 嘅人,你都自嘆不如?

你繼續攬住呢個 “7” 字離到九丈遠嘅 p 圖自 high 啦

引用:
原帖由 我說謊沒有 於 2020-6-4 11:39 PM 發表

我都話叫你拍片 show balance 我同你一齊做,唔打格,無得再話 p 圖啦。講左十幾次,你敢唔敢?唔通一個你眼中 “嘆公屋” 嘅人,你都自嘆不如?

你繼續攬住呢個 “7” 字離到九丈遠嘅 p 圖自 high 啦

...
中港司機兄,我重申
我一次都未試過因為「鬥身家」而影戶口咁膚淺
亦冇興趣咁做

第一,好丟架好幼稚
第二,網上真假圖冇人知

要鬥有錢就直接賭錢,合約白紙黑字
不過你都縮左兩次

所以好奇點解你仲要周圍串人窮
你都比我摑到面都紅晒啦

買樓如投資,樓價已經夠貴同多開支,
如果幾千管理費都俾得起,做乜唔再買好D? 
呢個問題永遠唔會完

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 我說謊沒有 於 2020-6-4 11:39 PM 發表

...
仲有
如果你認為我p圖偽造,快啲告我
或者去渣打舉報叫佢哋調查,我會合作調查

你點可以眼白白睇住人犯罪而唔去舉報?
你係唔係良好市民黎?
定係你明知你老屈?

引用:
原帖由 我沒有說謊 於 2020-6-4 11:45 PM 發表

所以好奇點解你仲要周圍串人窮
你都比我摑到面都紅晒啦 ...
一,我唔係要同你鬥身家,你無資格同我鬥。我只係要揭穿你扮有錢嘅謊言,你越唔敢澄清即係越心虛。

二,我無叫你貼圖,我叫你拍片,唔打格。我敢,你敢唔敢?

三,如果拍片顯示你錢多過我,我再同你賭邊個總現金多,你話賭幾錢都得

四,都係呢句,你繼續攬住呢個 “7” 離到九丈遠嘅 p 圖自 high 啦

引用:
原帖由 我沒有說謊 於 2020-6-4 11:46 PM 發表

仲有
如果你認為我p圖偽造,快啲告我
或者去渣打舉報叫佢哋調查,我會合作調查

...
你 p 圖無犯法,只係羞家

引用:
原帖由 我沒有說謊 於 2020-6-4 11:32 PM 發表

買二手樓前你知管理處幾多,冇得呻

一手樓有會所設施內容比你參考,
管理費幾多有數得計。
你選擇買有靚會所嘅屋苑,
你自己唔用都冇得呻
買左覺得唔抵,呻下又關你事?又無話唔交管理費。

即係去入間餐廳前你知佢收$1000塊扒,但食完你覺得只值100蚊級數,你都要埋單,左呻下貴都唔得?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]