• 瀏覽: 7,491
  • 回覆: 41
  • 追帖: 3
引用:
原帖由 最緊要有米2 於 2020-8-7 11:24 AM 發表
住吾到人
咁我覺得窮人都有自己生活,自己能力只能負擔到呢d 有個安樂窩就好了。

卅幾年喇喎。

引用:
原帖由 yannes1989 於 2020-8-7 09:28 發表

下。咁都叫頂。
你下年望返轉頭就見到係頂 遍遠又潮濕

引用:
原帖由 yannes1989 於 2020-8-7 17:20 發表

我買黎自住。。。
紅磡樓齡太高了。。
康華苑都唔見得新,超過30年。紅磡都有30年上下單支揀。另外太子旺角都有單支500以下,勁方便。
我老婆住過康華苑,樓下百冇+濕到pk. 樓價平係有原因的。

引用:
原帖由 sunday8999 於 2020-8-7 06:58 PM 發表

你下年望返轉頭就見到係頂 遍遠又潮濕
咁請問仲有邊度,同康華差唔多價錢,但又未見頂

東隧口加觀塘迴旋處塞到癲,只可以藍田站出啟田道駁巴士返歸

買淘大得寶好過,起碼返工放工出入都快,返屋企又易

住山卡啦九龍,上山落山等車都十幾廿分鐘,元朗坐西鐵都去到美孚

引用:
原帖由 原來是夢s 於 2020-6-5 05:00 PM 發表

我番工係過海 娘家係大圍。老公番工係觀塘,父母係調景嶺,請問500樓下,可以買邊
妳呢個情況, 肯駁一程車出去既話, 地點嚟講康瑞/康栢可能會好啲~
除咗返妳娘家要轉多啲車外, 妳返工可以撘 603 (頭站)~ 妳老公可以撘巴士/小巴 (快!)~
出街想撘地鐵可以撘一程車到油塘~

但呢個只係純睇地點~ 樓宇質數係點就要妳自己睇同衡量啦~

引用:
原帖由 你好我好大家好 於 2020-8-7 02:42 PM 發表

廢米把口真仆街冚家剷
認同~ 成日都好多負能量,乜都喺雞蛋裡挑骨頭~

引用:
原帖由 projectdicky 於 2020-8-8 09:44 AM 發表
買淘大得寶好過,起碼返工放工出入都快,返屋企又易

住山卡啦九龍,上山落山等車都十幾廿分鐘,元朗坐西鐵都去到美孚
我有能力都想買淘大得寶

俾貴啲都揀龍蟠苑啦,開則一樣,交通便利貴一球都值

買康華不如買九龍灣細3寶

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]