• 瀏覽: 5,928
  • 回覆: 105
  • 追帖: 1
熱賣及精選
引用:
原帖由 真奇跡 於 2020-6-4 08:29 AM 發表

已經簽咗必買必賣正式合約撻訂後有幺後果?發展商訴訟點賠法?
👀 先被殺訂
其後發剪殤賣出價比你的合約價低 就要賠差價
不過一般重售都是開比較高
暫時未見到除左殺訂仲要倒賠

引用:
原帖由 真奇跡 於 2020-6-4 09:41 AM 發表

謝謝你的回覆,我諗到頭都大了
為什麼要蝕幾十萬,做傻事

引用:
原帖由 真奇跡 於 2020-6-4 09:41 AM 發表

謝謝你的回覆,我諗到頭都大了
簽合約時冇人同你講咩?
下次醒d啦 簽名前搞清楚每行咩意思同潛在風險

引用:
原帖由 真奇跡 於 2020-6-4 08:29 AM 發表

SOSAD

買樓基本 要1開2, 2開4 .唔係的話, 你只係Loser
所以論壇上個個月入10萬, 單位4個.   

回覆 引用 TOP

引用:

講黎聽下點解要撻定

正式合約要蝕10%, 又要雙方付律師費,冇可能撻大訂

引用:
原帖由 江湖仙俠 於 2020-6-4 09:50 AM 發表

講黎聽下點解要撻定
吹水啦

引用:
原帖由 明日真香 於 2020-6-4 09:21 AM 發表

👀 先被殺訂
其後發剪殤賣出價比你的合約價低 就要賠差價
不過一般重售都是開比較高
暫時未見到除左殺訂仲要倒賠
就算重售低d 都廢尻事告你

因為律師廢仲貴

你俾左出去既支票,預左拎唔返
發展商額外再賠差價可能性低,可以咁做,但個名會臭,影響形象,人地都輸左錢無必要仲追賠償

要反悔,最好就係臨約時反悔
因為到俾大訂已經幾十萬,樓市跌都好難跌咁多
仲有印花稅果D,可以幾乎輸成球

引用:
原帖由 江湖笑俠 於 2020-6-4 09:51 AM 發表

吹水啦
吹水我都想聽下佢會點吹

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 oncconcchk 於 2020-6-4 09:55 AM 發表

你俾左出去既支票,預左拎唔返
發展商額外再賠差價可能性低,可以咁做,但個名會臭,影響形象,人地都輸左錢無必要仲追賠償

要反悔,最好就係臨約時反悔
因為到俾大訂已經幾十萬,樓市跌都好難跌咁多
仲有印花稅果D,可以幾乎輸成球 ...
問題冇跌不停升緊,所以樓主一係遇上嚴重困難,否則正常人不會白蝕幾十萬

引用:
原帖由 真奇跡 於 2020-6-4 09:59 AM 發表

精神壓力承受唔到
咁應該去睇心理醫生,不會掟幾十萬落海,撻完你精神壓力更大,因為樓價狂升中

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]