• 瀏覽: 12,692
  • 回覆: 252
  • 追帖: 2
英國已經講緊俾bno 及家屬平權,肯定好多香港人會賣樓走,沽港樓買英國樓入火嚟緊十年嘅大趨勢?

熱賣及精選
英國樓好 cheap 架 (倫敦除外),使鬼賣香港樓咩

買間英國樓好平,個邊樓按息又低,比少少首期,再申請埋按揭,慢慢供,香港層樓出租分分鐘夠供樓連洗費,否則去到個邊未搵到野做都不用擔心生活費

回覆 引用 TOP

全世界只有香港炒樓最好
炒樓日日賺
只有香港人夠仆街
先可以炒到 咁勁

走吧走吧

回覆 引用 TOP

不要回來

引用:
原帖由 highbury64 於 2020-6-3 09:42 PM 發表

英國已經講緊俾bno 及家屬平權,肯定好多香港人會賣樓走,沽港樓買英國樓入火嚟緊十年嘅大趨勢?
脱勾後bno更冇用

引用:
原帖由 人之初大大 於 2020-6-3 10:26 PM 發表

脱勾後bno更冇用
到時bno 變bc

唔明點解每次提到買外國樓,都好似一定要同沽港樓捆綁埋一齊先得。

即係如果我係一個茶客,我想去飲茶食點心。
如果我想叫多籠蝦餃,就一定要「褪」返籠燒賣出嚟先得咁。 點解我唔可以同時食哂蝦餃燒賣?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 joywa111 於 2020-6-3 10:35 PM 發表

唔明點解每次提到買外國樓,都好似一定要同沽港樓捆綁埋一齊先得。
好多人只夠錢買一間物業

引用:
原帖由 highbury64 於 2020-6-3 10:42 PM 發表

好多人只夠錢買一間物業
英國你去曼城或者 Birmingham 買間 two bedroom,30萬磅已經好唔錯。如果呢個價錢都比唔起就咪鬼移民啦

引用:
原帖由 我說謊沒有 於 2020-6-3 10:44 PM 發表

英國你去曼城或者 Birmingham 買間 two bedroom,30萬磅已經好唔錯。如果呢個價錢都比唔起就咪鬼移民啦
好多後生仔無咁多錢,要屋企賣香港樓幫手,
Bno移民係應有權利,吾係有錢人專利

引用:
原帖由 highbury64 於 2020-6-3 10:51 PM 發表

有權利都要有能力架,唔通過去乞食咩~

如果住香港都搞唔掂自己,就唔好出去影衰香港人吧。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 highbury64 於 2020-6-3 10:51 PM 發表

返大灣區幾十萬有交易

年輕人有中國照住無衰

不要反了,快回歸中國懷抱才是叻仔

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]