• 瀏覽: 11,595
  • 回覆: 76
引用:
原帖由 manhoman 於 2020-6-4 08:33 AM 發表

而家股神好多野都錯哂...
例如比亞迪又差過特斯拉...
銀行股個D又跌咁多...
佢金融仲係重貨...
而佢最鐘意傳統野...
問題傳統野係唔識升
呢舖長遠都會一直輸..
除非識轉買返科技野...
不過而家科技野咁高一定唔會買..
即係等輸..仲有佢成日講大陸好勁..但只係放大陸十幾億既比亞迪
呢樣仲輸到七彩... ...
ching 記得二千科網爆破前。好多專家郁好似你咁講。巴神又系比人插到飛起。

大家小心。

Someone is sitting in the shade today because someone planted a tree a long time ago.  

If you don't find a way to make money while you sleep, you will work until you die.   

Never test the depth of river with both the feet.  - Warren Buffett
點會輸。比亞迪佢平過$10入股。賺到笑。

Someone is sitting in the shade today because someone planted a tree a long time ago.  

If you don't find a way to make money while you sleep, you will work until you die.   

Never test the depth of river with both the feet.  - Warren Buffett

回覆 引用 TOP

贏錢個個都係股神
輸錢就變返做估神

回覆 引用 TOP

贏錢個個都係股神
輸錢就變返做估神

回覆 引用 TOP

真相大白 買飛機股出事

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 你假誠 於 2020-6-4 10:26 AM 發表

ching 記得二千科網爆破前。好多專家郁好似你咁講。巴神又系比人插到飛起。

大家小心。
巴菲特唔係一個人,而係一個團隊,佢哋知道嘅嘢一定比我哋多。
佢哋呢個團隊能夠屹立幾十年,你估佢哋真係Lulu?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 leucocyte 於 2020-6-4 03:42 AM 發表

總覺得呢幾年D投資都唔係佢決定
而家似做代言人多
正常,因為巴菲特係一個團隊,而唔係一個人。

OUT咗?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Geld2020 於 2020-6-4 12:53 PM 發表

正常,因為巴菲特係一個團隊,而唔係一個人。
以前好多都係佢決策,而家可能連參與都無,照稿讀

"最浪費金錢的方法,就是把它存起來"
"不懂借錢的人唔會發達,亂借錢的人很快破產"
"越跌越安全,越升越危險"
"cut loss short,let profit run"
"認清其假象,投入其中,在假象被公眾認識前退出遊戲"
"眾人恐懼,你應貪心,眾人貪心,你應恐懼"
股神係價值投資者,D投資全部都係用年做單位的,你估即日鮮炒家咩。

回覆 引用 TOP

spaceX 火箭順利升空接載太空人到太空站
對畢老真係打擊好大! 佢成個人頽哂!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fight自由 於 2020-6-4 10:23 AM 發表

樓主,算吧啦,畢菲特輸極都唔會入肉,散紙嚟。
我分析中已有講,令畢老初四咁嘅樣仲有第
二點,佢死對頭隻火箭升空,創造力屎!

以前都有位科技股女股神笑九畢神,而家冇乜聲氣

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]