• 瀏覽: 11,596
  • 回覆: 76
特郎普要關閉社交媒體
美國剝削人權,知情權

https://www.bbc.com/news/technology-52821304?SThisFB

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 快樂的飛機師 於 2020-6-4 01:18 AM 發表

莫非師兄跟左畢老三月沽清貨?
畢菲特,並不是炒家.
時時刻刻炒上炒落.

係畢老沽出的航空和銀行股.
最終,咩結果都未知.
但係, 人ge流動肯定減少.
何來收入.單靠貨運.

美國出現企業破產潮.失業大量急升.
銀行借貸, 真的安全?

你真係唔知你笑咩

回覆 引用 TOP

而家股神好多野都錯哂...
例如比亞迪又差過特斯拉...
銀行股個D又跌咁多...
佢金融仲係重貨...
而佢最鐘意傳統野...
問題傳統野係唔識升
呢舖長遠都會一直輸..
除非識轉買返科技野...
不過而家科技野咁高一定唔會買..
即係等輸..仲有佢成日講大陸好勁..但只係放大陸十幾億既比亞迪
呢樣仲輸到七彩...

現在失業率上升、示威遊行、疫症蔓延、當權者又無EQ,大選後隨時世界大戰,升只係因為錢(銀紙)印得太多,虛擬貨幣可能仲有規矩過真鈔😓😓
結論: J形大大大大插插係會發生的,股祝就係等這一天

引用:
原帖由 Wiseconcept 於 2020-6-4 08:39 AM 發表

現在失業率上升、示威遊行、疫症蔓延、當權者又無EQ,大選後隨時世界大戰,升只係因為錢(銀紙)印得太多,虛擬貨幣可能仲有規矩過真鈔😓😓
結論: J形大大大大插插係會發生的,股祝就係等這一天 ...
但佢又係好多銀行股個D傳統野...如果真係大跌佢又係輸好多...

引用:
原帖由 快樂的飛機師 於 2020-6-3 08:44 PM 發表

1.佢在三月 bottom 位止蝕哂佢手頭上
的航空,銀行股。今巳回彈三成以上!
2. 話佢對社會冇貢獻,衹識睇百事,可樂
幾錢可投資嘅死對頭 elon musk 隻
spaceX 火箭成功帶太空人上太空站,仲
得到 trump 稱讚,tesla 股價因此水漲
船高!畢菲特一定睇到爆血管。

結論:畢菲特你要頂住啊! ...
不如望下老尾印咗幾多錢

回覆 引用 TOP

當你成就超越佢嗰陣再講啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 manhoman 於 2020-6-4 08:42 AM 發表

但佢又係好多銀行股個D傳統野...如果真係大跌佢又係輸好多...
無可能咩都唔揸,傳統股始終抗跌力高,有實質的盈利,有set止蝕位都可以賺,只是比較少,但好穩陣。

回覆 引用 TOP

美股完全是人為操作, 侵侵要佢升 在社交媒體發個文就可以了, 資深老手都要投降!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 快樂的飛機師 於 2020-6-3 08:44 PM 發表

已於網上被人爆料,這個人是全球大毒梟,佢有大把錢輸。

回覆 引用 TOP

巴老每次走佬實比人笑, 但係半年後笑佢既人都喊緊。

回覆 引用 TOP

各大大早晨

回覆 引用 TOP

佢仲有二千幾億系美股到。唔好出d咁百癡的帖啦。

Someone is sitting in the shade today because someone planted a tree a long time ago.  

If you don't find a way to make money while you sleep, you will work until you die.   

Never test the depth of river with both the feet.  - Warren Buffett

回覆 引用 TOP

引用:

畢菲特轉行去炒股唔游水啦?

回覆 引用 TOP

樓主,算吧啦,畢菲特輸極都唔會入肉,散紙嚟。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]