• 瀏覽: 12,889
  • 回覆: 84
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 edbe 於 2020-6-3 04:30 PM 發表

但我識好多教C個個月幾皮野
退休仲有錢收
開工得閒炒股炒樓
如果佢只係得8000 budget 咁真係好有問題
好多情況,但average計米米先前已經留言!

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 edbe 於 2020-6-3 04:28 PM 發表

退休教師只可以月租8000 
慳慣啫

引用:
原帖由 kirklam 於 2020-6-3 04:36 PM 發表

慳慣啫
但8000只可以租市區劏房

正義或許會遲來
但永遠會得到彰顯
引用:
原帖由 edbe 於 2020-6-3 04:38 PM 發表

但8000只可以租市區劏房
新界—房單位都得掛。都退左休,唔駛考慮交通啦!

引用:
原帖由 kirklam 於 2020-6-3 04:45 PM 發表

新界—房單位都得掛。都退左休,唔駛考慮交通啦!
有好多一早有外國護照,已經走人丶兩邊走
個仔丶女就留港打牛工,父幹買樓

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kirklam 於 2020-6-3 04:16 PM 發表

俾個衰女霸左間屋?
個女系黃C?

回覆 引用 TOP

你做到退休都冇一層樓   以前個年代二百萬都有層樓啦,一係重作一係自己檢討下

回覆 引用 TOP

老未必一定全藍

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 benzblake 於 2020-6-3 03:07 PM 發表

子女已經出身,身邊老伴早幾年離佢而去,近月個女出嫁,由於性格問題唔想同個女一齊住,自己一個人想搬出來找8000元左右細位單位住,找了兩個月仍未找到,卅幾年樓龄又嫌舊,新樓又嫌細又嫌貴…!!真係悲哀!! ...
現在租金平左, 可能會搵到又大又靚8000元租盤

搬返去大陸住啦,唔好喺佢香港阻住晒

引用:
原帖由 yee8688 於 2020-6-3 04:51 PM 發表

搬返去大陸住啦,唔好喺佢香港阻住晒
番大六住又平又靚,其他垃圾港樓全部已夫披出租,才是真正賺$

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wuusolo 於 2020-6-3 04:14 PM 發表

學藍色廢老返大陸娶個20歲女, X返幾年, 兩腳一伸差不多
見屋村好多老人家唔負責任咁做. 最後被佔公屋, 流落街頭
咸濕就無分咩色, 見你分色, 想教都係收嗲

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wuusolo 於 2020-6-3 03:14 PM 發表

學藍色廢老返大陸娶個20歲女, X返幾年, 兩腳一伸差不多
見屋村好多老人家唔負責任咁做. 最後被佔公屋, 流落街頭
學黃絲廢青日日打飛機自high咪唔使錢囉

引用:
原帖由 benzblake 於 2020-6-3 03:07 PM 發表

子女已經出身,身邊老伴早幾年離佢而去,近月個女出嫁,由於性格問題唔想同個女一齊住,自己一個人想搬出來找8000元左右細位單位住,找了兩個月仍未找到,卅幾年樓龄又嫌舊,新樓又嫌細又嫌貴…!!真係悲哀!! ...
去屯門/元朗個邊行下應該有,而已已經退休,不用工住遠一點也可以,坐巴士只是兩元。

http://edwardchankk.blogspot.com/

回覆 引用 TOP

將財產分曬俾仔攻;3年後三大掃求……申請公屋、綜援、生果金……缺一不可

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]