• 瀏覽: 19,473
  • 回覆: 125
  • 追帖: 7
請問各位師兄覺得邊個將軍澳屋苑最好住啊!我自己就比較鍾意將軍澳站因為樓下乜都有,連激安都有

熱賣及精選
無人知嗎?

回覆 引用 TOP

tko 站行去激安知唔知有幾遠?

引用:
原帖由 何妖做柒首 於 2020-6-3 10:16 AM 發表

tko 站行去激安知唔知有幾遠?
3-4分鐘

引用:
原帖由 明日冰凍的樓奴 於 2020-6-3 10:45 AM 發表

3-4分鐘
13-14分鐘

將軍澳站行去Monterey Place要十分鐘
你要住海旁果邊單位先叫近驚安
同埋其實唔會成日行驚安
除非你好有錢
不過最好景的確係將軍澳至海濱公園呢段路
經popwalk行,近地鐵來講有咁既環境確係最唔錯

成個area最高性價比就係寶盈花園,樓價唔貴
行去地鐵3分鐘,行去popcorn 3分鐘,行去Aeon3分鐘,行去popwalk又3分鐘
行去驚安都係7-8分鐘左右

我覺得將中最好

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 oncconcchk 於 2020-6-3 11:14 AM 發表

將軍澳站行去Monterey Place要十分鐘
你要住海旁果邊單位先叫近驚安
同埋其實唔會成日行驚安
除非你好有錢
不過最好景的確係將軍澳至海濱公園呢段路
經popwalk行,近地鐵來講有咁既環境確係最唔錯 ...
住得將軍澳既,個個都有錢啦,你估住荃灣呀

引用:
原帖由 明日冰凍的樓奴 於 2020-6-3 11:32 AM 發表

住得將軍澳既,個個都有錢啦,你估住荃灣呀
其實將軍澳同荃灣都好似
將軍澳以將軍澳站至海旁為高尚住宅區
荃灣以荃灣西站海旁為高尚住宅區
不過將軍澳發展本身係空地,諗過哂點發展,所以唔會有荃灣果種舊區模式同地鋪
所以最開首新都城及東港城都係行全商場模式

唯景

引用:
原帖由 oncconcchk 於 2020-6-3 11:36 AM 發表

其實將軍澳同荃灣都好似
不過將軍澳發展本身係空地,諗過哂點發展,所以唔會有荃灣果種舊區模式同地鋪
所以最開首新都城及東港城都係行全商場模式 ...
但係東港城嗰邊呎價都好貴

引用:
原帖由 oncconcchk 於 2020-6-3 11:36 AM 發表

其實將軍澳同荃灣都好似
所以最開首新都城及東港城都係行全商場模式 ...
我都認為十將軍澳站最貴,但估唔到寶琳坑都唔平

回覆 引用 TOP

不過將軍澳因為多地
所以起樓時可以諗哂配套
結果今日將軍澳海旁發展十足十去左歐游,應係全新界最貴
又近地鐵,又唔洗上半山
環境又好

可惜最大缺點就係極度潮濕

唔好近尚德就好

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]