• 瀏覽: 6,480
  • 回覆: 94
  • 追帖: 1
本主題由 miss5 於 2020-5-30 11:11 PM 關閉
港版國安法:美國總領館承認放售壽山村道洋房 估值百億元
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200530/bkn-20200530185848535-0530_00822_001.html

港人炒樓稱最狂  球迷愛波好瘋狂
世界聞名嚮噹噹  通宵睇波唔在講
師奶阿叔結成黨  飲住啤酒食熱浪
齊齊睇樓熱洪洪  生完非滋爆暗瘡
同行搶客四圍撞  買波一注狠夾狼
指數八十無相干  衰在睇錯全泡湯
仲有得升咪早放  輸完加注沬大汗
贏到最後才稱王  借錢唔還逃仰光 
熱賣及精選
咁邊個係買家?

引用:
原帖由 1MH1 於 2020-5-30 07:30 PM 發表

咁邊個係買家?
減價求售呀

當年英資走,華資上,樓價迎黎最勁既升幅

大換血係近年既趨勢
美資走,中資買,情況一樣
呢個市場有賣就有買,港樓永遠有需求
只係換咗渣樓既人,淡淡覺得咁樣會令樓價跌?
過去十年日日有人賣樓,樓價跌左幾多?

中資買貨一向不問價
而中國人傳統就係鍾意買磚頭
淡淡仲覺得有得跌都幾出奇

引用:
原帖由 胡三刀 於 2020-5-30 07:32 PM 發表

減價求售呀
傻淡唔識中文? 邊度寫住減價?

引用:
原帖由 胡三刀 於 2020-5-30 07:32 PM 發表

減價求售呀
100億減價求售
淡淡訓醒未

引用:
原帖由 胡三刀 於 2020-5-30 07:29 PM 發表

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... 0530_00822_001.html
百億?白痴,邊個買?買既都係政府決定。

引用:
原帖由 a200 於 2020-5-30 07:39 PM 發表

當年英資走,華資上,樓價迎黎最勁既升幅

大換血係近年既趨勢
美資走,中資買,情況一樣
呢個市場有賣就有買,港樓永遠有需求
只係換咗渣樓既人,淡淡覺得咁樣會令樓價跌?
過去十年日日有人賣樓,樓價跌左幾多?

中資買貨一向不問價
而中國人傳統就係鍾意買磚頭
淡淡仲覺得有得跌都幾出奇 ...
阿爺要解決香港深層次矛盾,仲會推高香港樓價?

引用:
原帖由 a200 於 2020-5-30 07:40 PM 發表

100億減價求售
淡淡訓醒未
百億,可能美國佬想敲竹槓,有富豪美國有錢比佢扣押,買左呢度就放行。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 胡三刀 於 2020-5-30 07:47 PM 發表

阿爺要香港深層次矛盾,仲會推高香港樓價?
如果呢單deal 成事
港樓會掀起中資狂掃既序幕

之前已經講左國策
大灣區融合,叫冇能力買樓既香港人上中山等地住
香港就比有能力買既國內同胞落黎

一早講左
大換血已經開始左好耐

引用:
原帖由 胡三刀 於 2020-5-30 07:47 PM 發表

會唔會就唔知,明日大嶼上硬, 普選特首就唔使旨意。

引用:

自己睇下新聞啦!

引用:
原帖由 a200 於 2020-5-30 07:52 PM 發表

如果呢單deal 成事
港樓會掀起中資狂掃既序幕

之前已經講左國策
大灣區融合,叫冇能力買樓既香港人上中山等地住
香港就比有能力買既國內同胞落黎

一早講左
大換血已經開始左好耐 ...
問題係而家冇人想要人民幣
你大陸人幾多人民幣
都換唔到美金

引用:
原帖由 胡三刀 於 2020-5-30 07:29 PM 發表

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200530/bkn-20200530185848535-0530_00822_001.html
邪過凶宅邊個敢接?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 胡三刀 於 2020-5-30 07:58 PM 發表

自己睇下新聞啦!
佢有講過點解決?佢有講過要推 lum 樓價?
反而我睇過另一篇文話中央起大陸借地比香港起樓
言下之意即係買唔起樓既可以去大灣區住
問題咁就解決左

醒下la, 政府呢幾年做既野全部都係唔想樓價下跌(放寬按揭成數,還息不還本,公私7、3比)
就算十幾廿年後有明日大嶼
70%要起公屋,剩低20%起商業野,仲有幾多地起私樓?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]