• 瀏覽: 11,273
  • 回覆: 184
  • 追帖: 2
全球最貴樓價城市頭五名,
有三個係中國城市⋯
新加坡亦係多華人嘅地方。
「有瓦遮頭」係中國人嘅傳統觀念,
係得中國人最鍾意買樓。

「國安法」之後,全中國慶祝!
香港亦有一半藍絲慶祝!
留意下微博,全中國普天同慶

所以明點解國安法之後仲多左人搶樓啦?
知唔知香港剛需大上海幾多?

仲認為「國安法」唔係幫大龍市畫龍點睛?
淡友唔該醒下啦🤝

咁印鈔落去,
6年後樓價唔升一倍以上應該係奇蹟⋯

https://ezone.ulifestyle.com.hk/article/2325483/%25E9%25A6%2599%25E6%25B8%25AF%25E4%25BD%258F%25E5%25AE%2585%25E5%25B9%25B3%25E5%259D%2587%25E6%25A8%2593%25E5%2583%25B9%25E9%2580%25A3%25E7%25BA%258C%25205%2520%25E5%25B9%25B4%25E5%2586%25A0%25E7%25B5%2595%25E5%2585%25A8%25E7%2590%2583%2520%25E7%25B6%25B2%25E6%25B0%2591%25EF%25BC%259A%25E9%25A6%2599%25E6%25B8%25AF%25E5%25A4%25A7%25E6%258A%258A%25E4%25B8%2596%25E7%2595%258C%25E7%25AC%25AC%25E4%25B8%2580

熱賣及精選
淨糸本地剛需,都足以令香港樓價直線上升

引用:
原帖由 我沒有說謊 於 2020-5-30 07:06 PM 發表

有三個係中國城市⋯
係得中國人最鍾意買樓。

香港亦有一半藍絲慶祝!

淡友唔該醒下啦🤝

咁印鈔落去,
6年後樓價唔升一倍以上應該係奇蹟⋯ ...
香港同新加坡歷史
睇吓年份
睇吓大家都做同一樣野
老香港會聽過咩叫做亞洲四小龍!
其實四小龍嘅運作係乜嘢?
係咪控制範圍之內?
呢啲問題應該係有經驗嘅真香港人深層去深究

就算(美黑)走資?
都會有其他國家虎視眈眈呢舊肥豬肉嘅

業主必勝

引用:
原帖由 望見巨乳P圖 於 2020-5-30 07:15 PM 發表

淨糸本地剛需,都足以令香港樓價直線上升
的確

引用:
原帖由 ESMP!! 於 2020-5-30 07:18 PM 發表

香港同新加坡歷史
睇吓年份
睇吓大家都做同一樣野
老香港會聽過咩叫做亞洲四小龍!
其實四小龍嘅運作係乜嘢?
係咪控制範圍之內?
呢啲問題應該係有經驗嘅真香港人深層去深究

就算(美黑)走資?
都會有其他國家虎視眈眈呢舊肥豬肉嘅

業主必勝 ...
正如美國針對中國
歐盟即刻搶中國市場呢舊肥豬肉

引用:
原帖由 我沒有說謊 於 2020-5-30 07:33 PM 發表

正如美國針對中國
歐盟即刻搶中國市場呢舊肥豬肉
德國歐盟領頭根本就親中趕美!
不過美國應該都係打咀炮賴死唔走果隻...
最後得返台灣一張牌!

國安法並唔係真係大軍壓境
只係想將果d顛覆國家搞分化嘅人繩之於法!
香港?係一幅洗錢漂白同外商接觸嘅福地
一個油水地美國根本唔想放棄!
佢唔玩大把人跟緊排隊。。

因為地利問題

回覆 引用 TOP

更係外国人喇。黄皮白心。住太古城果D假中產

回覆 引用 TOP

香港既年輕人可以點算

引用:
原帖由 f1122123 於 2020-5-30 07:58 PM 發表

香港既年輕人可以點算
放心!
每個年輕人都有爸媽的!

如果上唔到車或者有乜嘢置業問題?
應該係問佢父母過去20年做過啲乜嘢

正如小弟
我唔係睇死我個仔第日出嚟做嘢冇能力上車!
但佢上車一定比我幫佢買定困難。。

如果一個年青人要埋怨?
其實真係埋怨自己父母好過政府

本地及同胞

回覆 引用 TOP

温哥華咪又係中國人炒高

引用:
原帖由 我沒有說謊 於 2020-5-30 07:06 PM 發表

有三個係中國城市⋯
係得中國人最鍾意買樓。

香港亦有一半藍絲慶祝!

淡友唔該醒下啦🤝

咁印鈔落去,
6年後樓價唔升一倍 ...
撐住有鬼用咩

回覆 引用 TOP

唔好教醒淡淡啦

地少人多注定樓市不跌
好快香港人口破一千萬

提示:支持鍵盤翻頁左 右