• 瀏覽: 2,783
  • 回覆: 41
  • 追帖: 2
自住投資,價錢相約,生活配套邊到好D?你地又點揀?
利申,唔係AA

引用:
原帖由 哈囉不見了樓奴 於 2020-5-30 09:44 AM 發表

自住投資,價錢相約,生活配套邊到好D?你地又點揀?
利申,唔係AA
買來投資/出租/自住,各有不同要求和需要喎,如果諗住買來出租,市中心的公寓可能會合適一點,買來自住,當然是買住宅了,兩種不同產品,合適不同需要喎。

http://edwardchankk.blogspot.com/
引用:
原帖由 keyman98 於 2020-5-30 10:37 AM 發表

買來投資/出租/自住,各有不同要求和需要喎,如果諗住買來出租,市中心的公寓可能會合適一點,買來自住,當然是買住宅了,兩種不同產品,合適不同需要喎。 ...
多謝提供
我明白公寓住宅分别,只係揀那個地點較理想,聽聞大亞灣負面評論較多,此終筆值有限

引用:
原帖由 哈囉不見了樓奴 於 2020-5-30 11:08 AM 發表

多謝提供
我明白公寓住宅分别,只係揀那個地點較理想,聽聞大亞灣負面評論較多,此終筆值有限
既然你自己都覺得大亞灣個邊多負面新聞,為何仲要考慮個邊呢?
大灣區都有九個市啦!怎會只有大亞灣住宅呢?可以選珠西/中山/肇慶,這些都是大灣區,而且百餘萬頭已經有兩房,百餘萬中,已經有3房。
大陸地方大,屋苑如星河,一開始就多負面新聞,就選另外一個啦!

http://edwardchankk.blogspot.com/
引用:
原帖由 keyman98 於 2020-5-30 11:16 AM 發表

大灣區都有九個市啦!怎會只有大亞灣住宅呢?可以選珠西/中山/肇慶,這些都是大灣區,而且百餘萬頭已經有兩房,百餘萬中,已經有3房。
大陸地方大,屋苑如星河,一開始就多負面新聞,就選另外一個啦! ...
多謝回覆,就係想有去過的人比下意見,比較兩地同價你地會點揀,大亞灣同金灣都去過一次

引用:
原帖由 哈囉不見了樓奴 於 2020-5-30 11:35 AM 發表

多謝回覆,就係想有去過的人比下意見,比較兩地同價你地會點揀,大亞灣同金灣都去過一次
因我未去過,所以冇意見,但可以上youtube睇下,比較多d,會更好

引用:
原帖由 keyman98 於 2020-5-30 11:37 AM 發表

因我未去過,所以冇意見,但可以上youtube睇下,比較多d,會更好
多謝提供
睇好多了,但全部影靚的、好的、美的一面

引用:
原帖由 哈囉不見了樓奴 於 2020-5-30 11:45 AM 發表

多謝提供
睇好多了,但全部影靚的、好的、美的一面
咁唯有自己選了!

引用:
原帖由 keyman98 於 2020-5-30 11:51 AM 發表

咁唯有自己選了!
希望通關前攞D意見咋

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 哈囉不見了樓奴 於 2020-5-30 11:35 AM 發表

金灣,星河傳奇抵!近金灣樞紐站。自住加投資勝價比高

引用:
原帖由 keyman98 於 2020-5-30 11:37 AM 發表

開關上去👀,安心d

回覆 引用 TOP

未來最值得投資係臨深地帶,近住深圳的最有潛力

引用:
原帖由 BabyBreath 於 2020-5-30 12:06 PM 發表

未來最值得投資係臨深地帶,近住深圳的最有潛力
我知,貴左D,唔夠錢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sycindy2606 於 2020-5-30 11:56 AM 發表

金灣,星河傳奇抵!近金灣樞紐站。自住加投資勝價比高
星河有公寓嗎?因為珠海住宅無quota了

引用:
原帖由 keyman98 於 2020-5-30 11:16 AM 發表

大陸地方大,屋苑如星河,一開始就多負面新聞,就選另外一個啦! ...
買開放式純住細單位收租先 10年後好價就賣 不好價好退休自住

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]