• 瀏覽: 22,516
  • 回覆: 108
引用:
原帖由 無限期停牌 於 2020-5-30 03:15 AM 發表

仲有好多熊,想反手呀
美國制裁香港未準備好,暫時淆底。

熱賣及精選
買左熊 風險都幾高

之前由24700跌到23500,冇左千幾點已經反映哂呢個消息。加上同dow嘅距離拉開左成2500點,恆指極嚴重超賣,追返2000點好正常。😗

想入貨,無銀紙

引用:
原帖由 $navyseals 於 2020-5-30 10:50 AM 發表

制裁冇例如Swift管制,香港冇乜出口美國,星期一高開500點
港元變人仔升3000

又夾爆淡淡

大家得意忘型,唔記得咗係熊市,再加埋國安法通過事實,部份走資陸續顯現,不過不會一下子,造成無型沉重沽售壓力,彈完咪又係跌(當然會有升的一天,但要熊市完結,牛市開結時),同埋香港嗰啲唔大規模檢測新冠就當無的騙人政策,加上開始好多人唔帶口罩,睇吓幾時第二輪新冠大爆發,所以港股只可短線反彈,彈咗唔走唔好話無提各位牛兄。

「我只有一件事,就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑」
(腓立比書 3:13-14)
把散戶的血肉 築成禾門新的長城😻

立港版國安法,走左嘅資金會死返嚟香港。用常識

引用:
原帖由 離譜人 於 2020-5-30 11:43 AM 發表

立港版國安法,走左嘅資金會死返嚟香港。用常識
黑變白,白變白

8964 中共都死唔去,好難會再有機會死。
8964 係最後機會。但當時歐美都冇制裁中國同攻打中國。而家中國強大先攻打?️我笑丁

乜吾系話侵侵制裁中國,香港,升乜呀?

引用:
原帖由 巴士滴滴綿羊 於 2020-5-30 07:31 AM 發表

短期點都向下,黑期升,唔正常,可能引人接貨入牛,取消獨立關稅區影響幾大會有幾多人走資未反影出黎,點都會有衝激,向下一兩千點唔過份,睇返過年時有肺炎,都向上左幾日之後係咁向下,走勢未必一樣,旦短唔睇好 ...
仲講走資?!你走都有人接你資至有得你走架?!貢系走左個人或機構而已……資?!仍然在ok!何況全世界資金都想入14億人口既中國!

股市上升或下降,自有其規律,這些原因,都是大戶蠱惑人心的招式!
總之,不要跟大隊走就對了。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]