• 瀏覽: 46,870
  • 回覆: 518
  • 追帖: 7
呢排睇新聞就見好多人排隊換美金,有冇人知點解可以咁蠢,佢哋唔知美金同港紙掛鉤咩?

熱賣及精選
引用:
原帖由 將軍大人888 於 2020-5-29 10:38 PM 發表

呢排睇新聞就見好多人排隊換美金,有冇人知點解可以咁蠢,佢哋唔知美金同港紙掛鉤咩?
擔心脫鈎

引用:
原帖由 將軍大人888 於 2020-5-29 10:38 PM 發表

你可能食得白米太多,以為老馮有得食

佢地搶米錢廁紙嗰陣都有人問過。

引用:
原帖由 七個靚水果 於 2020-5-29 10:39 PM 發表

擔心脫鈎
美國佬狂印銀紙跟佢會保值咩?

引用:
原帖由 lttsang888 於 2020-5-29 10:49 PM 發表

跟佢會保值咩?
全世界都以美元做結算,硬係唔用人仔同港元都無計

當美元在六月第三週暴升,你就知邊個係傻散

引用:
原帖由 中資股票呃鳩人 於 2020-5-29 10:57 PM 發表

美國佬好快連歐洲都唾棄,三五年後睇下點。

回覆 引用 TOP

成隊亞伯排隊搞到我等超耐,吊,根本唔洗去換

引用:

搶完鹽,搶米
搶完米,搶紙
搶完紙,搶美金
有一D人係中意活係恐懼之中,你都阻唔到佢地

以柔克剛、以靜制動、以小勝大、以慢打快。
圖為:獵戶座
引用:
原帖由 七個靚水果 於 2020-5-29 10:39 PM 發表

擔心脫鈎
第一樣你可以分析下可能性有幾大?第二對美國有咩好處或者壞處

引用:
原帖由 Denilson 於 2020-5-29 10:59 PM 發表

當美元在六月第三週暴升,你就知邊個係傻散
睇下美匯指數幾多先再講啦!傻散

引用:
原帖由 中資股票呃鳩人 於 2020-5-29 10:57 PM 發表

哈哈哈又一個傻仔!佢可以要求人地唔用美元結算咩?

引用:
原帖由 將軍大人888 於 2020-5-29 11:20 PM 發表

睇下美匯指數幾多先再講啦!傻散
睇下三個星期後點!傻仔

引用:

擔心脫鈎
仲低能,尾金係咁印,尾元指數只會大冧小漲

- 抽抽派派,轉身要快
- 以為大戶咁易睇,大戶當你係傻仔
- 等真係有轉勢跡象先好嘗試博轉勢
- 錢係手中最具威力一票。身體力行,支持紅藍經濟圈,盡可能杯葛、抵制黃黑店。
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]