• 瀏覽: 27,027
  • 回覆: 12
  • 追帖: 4
https://youtu.be/eCzqcoqVTnQ

經濟唔好喎⋯⋯

命格有高低,行運有順逆
紫微斗數白熊王
熱賣及精選
引用:
原帖由 匯聚良友 於 2020-5-29 11:26 PM 發表

依件旦散?咪比我睇死佢,最終咪又係死死地氣留喺香港,有骨氣就走喇
有乜奇怪?
我睇死95%香港人都冇本事移民。

命格有高低,行運有順逆
紫微斗數白熊王
引用:
原帖由 我考ao2 於 2020-5-29 11:40 PM 發表

因為95%香港人都唔需要做新加坡走狗🥳🥳咁幸福既城市唔需要走🥳🥳
香港人就係惡鬼餓鬼只適合住地獄🤪🤪

命格有高低,行運有順逆
紫微斗數白熊王
引用:
原帖由 我考ao2 於 2020-5-29 11:48 PM 發表

🥳🥳地獄層樓都寧捨值錢,新加坡食菠菜呀??d樓升唔起既🤭🤭揸住3層地獄殘舊樓退休唔返工收租都食唔完🤭🤭菠菜國得唔得阿??
所以話天堂與地獄的分別
抱住間好值錢嘅爛樓做餓鬼🤣🤣

命格有高低,行運有順逆
紫微斗數白熊王
引用:
原帖由 我考ao2 於 2020-5-29 11:53 PM 發表

餓鬼得閒會去菠菜國旅行施捨下比你架啦🤭🤭🤭
有錢多啲來,做餓鬼都要七月十四放假吖嘛!來天堂玩幾日好過冇

命格有高低,行運有順逆
紫微斗數白熊王
引用:
原帖由 我考ao2 於 2020-5-29 11:58 PM 發表

去幾多次就睇心情啦,地獄樓收租去邊度玩都得🤭🤭🤭不過唔知你層菠菜樓收到幾多錢租啦,可能你近近地馬來西亞都去到既,我驚你唔夠錢買機票飛過黎呀😆😆😆 ...
我間1712呎自住,你有冇咁大間出租?

命格有高低,行運有順逆
紫微斗數白熊王
引用:
原帖由 我考ao2 於 2020-5-30 12:02 AM 發表

🤭🤭你間菠菜樓1712尺租到幾多呀??
都話自住,點有人咁蠢租出去?

命格有高低,行運有順逆
紫微斗數白熊王
引用:
原帖由 我考ao2 於 2020-5-30 12:29 AM 發表

😆😆😆你無樓收租味直接講囉,仲有呀,你層菠菜樓仲未起好架🤭🤭🤭係咪唔夠菠菜呀??洗唔洗返黎地獄賺下菠菜先呀??
唔好同餓鬼爭食
我只向餓鬼施食,你餓唔餓?

命格有高低,行運有順逆
紫微斗數白熊王
引用:
原帖由 king0053 於 2020-5-30 12:17 PM 發表

過多兩年冚家產負資產啊。
經濟長遠無發展,失業率維持上升趨勢
會越來越多人賣樓吐現,樓價點升?

命格有高低,行運有順逆
紫微斗數白熊王
引用:
原帖由 前來粗俗的西瓜 於 2020-5-30 10:07 AM 發表

我個人認為失業率始終好影響樓事,過去數個月係累積而形成今次既升市。當然發展商唔會錯過今去貨既時機,而且發展商近半年來已經拖慢左發展進度。對未來市況不易言看好。但礙於香港資金氾濫,下跌空間都有限。個人認為2020同2021二年只有15至20%跌幅。

利申:有物業。 ...
我話2021年底跌夠30%

命格有高低,行運有順逆
紫微斗數白熊王

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kslui2000 於 2020-5-30 01:14 PM 發表

其實失業的多數都不是業主,樓價點跌呀!
業主唔失業啫!
租戶失業交唔起租點算?做雞做鴨都無客啦!
咁你哋啲業主唔使供樓咩?
個個full pay晒淨收租唔使供?張學友得一個咋!

命格有高低,行運有順逆
紫微斗數白熊王
引用:
原帖由 lijacky659 於 2020-5-30 01:21 PM 發表

解決住房問題才能破解香港深層次矛盾

香港存在嚴重的深層次矛盾,近20年香港的發展很多方面都叫人失望,房屋嚴重短缺,地產霸權賺大錢,絕大多數年輕人無法安居樂業,公屋申請30萬,居屋申請30萬,未來5年私樓供應嚴重不足,200萬基層市民正租住劏房!這麼嚴重的居住問題,這麼嚴重的社會問題, 林鄭不是急市民所急,想市民所想,而是成立了一個「土地供應專責小組」,花一年半時間,展開公眾討論, ...
我都講過好多次,香港係個餓鬼搶食界,互相逼害,政府放任不管,長期下去不會有改善

命格有高低,行運有順逆
紫微斗數白熊王

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 csc1016 於 2020-5-30 01:34 PM 發表

就算唔係full pay,冇租客助供都好,實力業主供款都唔高過收入一半,份工穩陣就冇難度。
咪睇下有幾個咁夠勁月薪幾十萬白供十間唔靠租咯!炒下幾個人到時睇下失業率上升到8/10/12/15/18/21邊到囉!

命格有高低,行運有順逆
紫微斗數白熊王

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]