• 瀏覽: 27,077
  • 回覆: 199
  • 追帖: 4
引用:
原帖由 我考ao2 於 2020-5-30 12:37 AM 發表

你連菠菜都無得食,學咩人施食,顧掂自己層菠菜樓先啦😆😆😆至於餓鬼心情好咪會去施捨下你囉
仲有菠菜紙既話,留返比賓賓老婆啦🤭🤭🤭唔係錢又無,老婆又走佬,臨老無人照顧,太陰公啦

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
數字跟政府需求管理而變,如可2千萬可按9成,就會變2千萬上車盤😅😅

回覆 引用 TOP

快D吹爆佢,等正苦加🌶

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ESMP!! 於 2020-5-29 06:38 PM 發表

其實你知唔知自己講d乜野架?
你由乜野途經會預知大陸d錢會更加容易嚟香港?

要家討論大家想求事實。
唔係9吹ok?
大陸只要行電子貨幣,D錢想走都難,前日做15萬人仔,都要分三次唔同名先搞掂

回覆 引用 TOP

800⋯⋯

回覆 引用 TOP

支持

回覆 引用 TOP

曱甴話美國政策法取消,港幣不能自由兌美元,太幅貶值!樓價將成為定海神針,唔通唱美元等佢日日印貶值?

回覆 引用 TOP

入門盤800萬仍合理, 1500萬就太貴了!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 esh45 於 2020-5-29 03:23 PM 發表

炒家走唔到貨呀。慘豬豬
講真而家其實仲有幾多係炒家?

其實真正上車盤而家仲係4M-5M. 只係D人睇吾上眼. 超6M已經係高級上車盤

回覆 引用 TOP

咁你買多幾間,遲上樓盤升到1000添呀

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 LoveMadeMeSick 於 2020-5-29 04:23 PM 發表

800萬上車盤?冇所謂。因為冇錢買,2000萬上車都一樣。我400萬都買唔到。100萬左右就可以。
呢個真係貧窮家庭嘅寫照。

唯有大灣區去買樓先救到

呢班活喺水深火熱嘅窮人。

唯獨小弟我唔驚去大灣區住。

可憐既可恨一班因為樓價太高,

而滋生咗對社會仇恨, 順便加深

對自己祖國反感情緒, 永遠

困住喺香港捱貴租又要瘋狂

向無辜市民發洩嘅暴民

究竟中國點解成日比人"屈機"!\_/
我個人認為失業率始終好影響樓事,過去數個月係累積而形成今次既升市。當然發展商唔會錯過今去貨既時機,而且發展商近半年來已經拖慢左發展進度。對未來市況不易言看好。但礙於香港資金氾濫,下跌空間都有限。個人認為2020同2021二年只有15至20%跌幅。

利申:有物業。

引用:
原帖由 匯聚良友 於 2020-5-29 03:37 PM 發表

多謝討論
師兄帶出咗一個問題,就係承接能力

依樣野,真係好視乎你從乜角度,乜角色去睇

一般貧窮階層(如有得失請見諒諒),確係越來越入門檻,幾年前450萬上車話貴,依家情況係重貴,樓市超越一般人薪酬負擔,係事實,甚至有部份年輕人,心底已打咗輸數:我一世都無能力上車 (亦係事實)

但另一邊廂,富者越富亦係事實,物業係一代傳一代

以閣下為例,閣下係多個物業業主,又有穩定收入,若然你有下一代 ...
承接力問題
我想加一句
香港樓係比全球精英買 尤其依家係內地人買

至於香港下一代 簡單說 汰弱留強
香港繼續保持安定 低稅率
樓價點會跌?

回覆 引用 TOP

800萬第一站,1000萬第二站

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]