• 瀏覽: 13,723
  • 回覆: 195
好呀⋯⋯租金回落

回覆 引用 TOP

係就好啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 poonlipoon 於 2020-5-29 01:17 PM 發表

香港社會動盪以及港版國安法弄得滿城風雨,美國指香港不再享高度自治,消息指美國總統特朗普今晚(29日)將會公布對中國有所行動。瑞信發表研究報告指,美國立即採取的行動,可能是針對涉事個人採取資產凍結和簽證限制。惟若特朗普公布簽發行政命令,以暫停香港所享有的特殊待遇地位,香港將失去更優惠的待遇,包括零關稅。

該行又表示,此舉對某些部門和公司有直接影響,而香港地產將受到最大的損失,而長遠香港的國際商業和 ...
睇唔曬成篇野,太悶太冗長,老生常談;反而睇到樓主講到最後嘅個人感受 -> 係就好囉,大量業主平價掟樓,有利大量低下陛層上車😆

原來講嚟講去,就係想上車 😂

放眼世界,除咗第三世界國家或一啲食都冇得食嘅地方,有邊度可以全民買樓?

Sentosa Palawan beach
香港唔俾香港以外嘅人買樓

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 poonlipoon 於 2020-5-29 01:17 PM 發表

香港社會動盪以及港版國安法弄得滿城風雨,美國指香港不再享高度自治,消息指美國總統特朗普今晚(29日)將會公布對中國有所行動。瑞信發表研究報告指,美國立即採取的行動,可能是針對涉事個人採取資產凍結和簽證限制。惟若特朗普公布簽發行政命令,以暫停香港所享有的特殊待遇地位,香港將失去更優惠的待遇,包括零關稅。

該行又表示,此舉對某些部門和公司有直接影響,而香港地產將受到最大的損失,而長遠香港的國際商業和 ...
不相信,始終要完全在香港離場的人,只有是完全和香港及大陸經濟脫離而又財務自由的外國人才可以達成。

回覆 引用 TOP

我無數據,答你唔到
不過昨天得知,有位13年放樓等跌嘅朋友最近入翻市

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 poonlipoon 於 29-5-2020 01:17 PM 發表

咁正!?😹

回覆 引用 TOP

點解到現在都看不到走資,只看到外資不停入貨,有些沽港H股入大陸A股,使香港看似走資。

回覆 引用 TOP

要信嗎?

引用:
原帖由 F.Fabregas 於 2020-5-29 02:01 PM 發表

睇唔曬成篇野,太悶太冗長,老生常談;反而睇到樓主講到最後嘅個人感受 -> 係就好囉,大量業主平價掟樓,有利大量低下陛層上車😆

原來講嚟講去,就係想上車 😂

放眼世界,除咗第三世界國家或一啲食都冇得食嘅地方,有邊度可以全民買樓? ...
我都唔認為呢段新聞會成為事實,外資都知道香港係搵大錢嘅地方,點會咁易放棄投資,咁妳又希望係事實嗎?

5000億就等於明日大魚,政府幫你接哂返黎,慳返果20年時間。政府話多謝哂

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tacticsolve 於 2020-5-29 02:07 PM 發表

要信嗎?
你當然要信,否則報紙都執笠

回覆 引用 TOP

唔係掛

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 前來雀躍的雞翼 於 2020-5-29 01:41 PM 發表

家裏有一萬元現金,要賣樓的可找我,現金交收
我都想,我屋企得一皮野現金

回覆 引用 TOP

一年比一年趨勢更明顯

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]