• 瀏覽: 7,416
  • 回覆: 95

回覆 引用 TOP

日本有調查顯示,東京有排外情緒,近一半住在東京的外籍人士也曾經遇到種族歧視,當中以職場歧視最嚴重,例如有客人表明不希望外籍人士收銀,要求換人,也有受訪者被禁止說日語以外的語言。

調查由組織「反種族歧視資訊中心」(Anti Racism Information Center/ARIC)負責,於今年2至3月以問卷方式進行,地點為東京新宿區JR高田馬場站與新大久保站,該區有大量外籍人士聚居,是次一共有340人受訪,包括285名留學生。周二公佈的結果顯示,回答曾受到職場歧視的有100人,表示在其他場合受到歧視的有67人,一共佔受訪者總數的49.1%,即近半數。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 LuckyManManMan 於 2020-5-28 10:23 PM 發表

美金支票肯定話你傻啦
點夠你叻仔,09年賣自住,叫樓價一直升,心理不平衡

完全吾知丶摸不清局勢,亦冇人可信
甚麼也不做就是最好,升跌都控制不到,但吾會加碼

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 stevenhohk 於 2020-5-28 09:53 PM 發表

師兄你日日返工咁勤力出post唱好。。。定係你真係響度返緊工
重點自己唔入貨

引用:
原帖由 cantona1980 於 2020-5-28 10:41 PM 發表

重點自己唔入貨
重貨

回覆 引用 TOP

有二佰萬人唔信何爺噃

回覆 引用 TOP

我信

一直都信,

所以我重貨香港,大陸都有

回覆 引用 TOP

阿爺要樓市升只需要一個政策

有一萬個方法

回覆 引用 TOP

信自己

回覆 引用 TOP

香港啲樓,好似有魔力吸人去買
仲要跌唔會有人吼
升先個個搶

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jasonjasonjason 於 2020-5-28 09:00 PM 發表

97前個個都唔信阿爺,個個賣樓移民,個個都後悔! 我信過多5到10年中國一定可以超前美國!到時樓價更加天價,所以信阿爺嘅就買。

我就全力支持同相信中央! ...
買磚頭好

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 匯聚良友 於 2020-5-28 10:20 PM 發表

我乜都唔信,淨係睇市場反應

個個口講樓價冧,我攞信以為真,攞張支票去開價,400萬買鐵路盤兩房,俾業主報警話我青山走出嚟,差啲比人捉入青山
哈哈

回覆 引用 TOP

信,人在大灣

回覆 引用 TOP

全力支持中央,所以買!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]