• 瀏覽: 4,998
  • 回覆: 69
網友Plover收來內部堅料,實牙實齒話大圍上蓋Hold起唔買
真相終於知道,准備年尾大幅高價開賣

係人都知,如果唔睇好後市,當然急走貨,減價走,儘快甩手,點會Hold起唔賣
咁個原因就好簡單,知道年尾可能升二成,年尾再高開,利潤大增。
大圍上蓋個位咁珍貴,賣一間少一間,當然要賺盡

原本預計均價20K
如果推到年尾,估計均價上調到24K

熱賣及精選
@plover 有冇補充?

回覆 引用 TOP

我信鄉磚
12000蚊1呎🤭

發展商根本呢一段時間開盤就係唔明智, 呢一段時間個個發展商都爭住推盤出嚟 再加上 以佢個項目 如果而家推本嘅話根本形合唔到依家個市場需求 而家個市場需求你睇下800萬到1000萬嘅兩房. 成交非常之少, 唔好講話三房千幾萬。 呢幾個月大部分嘅成交都係集中喺5百 6百 7百 8百左右比較多, 所以佢喺呢段時間開盤好大機會 一q清唔到貨 , 再加上長江喺將軍澳日出康城 下個月開盤 長江講到明 無敵plan 1成睇到尾 建築期同即供plan 相差幾個%, 如果佢喺呢段時間開盤 一定唔夠客做。 並不是話什麼年尾開高啲佢都要睇返個二手市場

引用:
原帖由 匯聚良友 於 2020-5-28 02:54 PM 發表

我信鄉磚
12000蚊1呎🤭
美元?

引用:
原帖由 命運天注定 於 2020-5-28 03:13 PM 發表

發展商根本呢一段時間開盤就係唔明智, 呢一段時間個個發展商都爭住推盤出嚟 再加上 以佢個項目 如果而家推本嘅話根本形合唔到依家個市場需求 而家個市場需求你睇下800萬到1000萬嘅兩房. 成交非常之少, 唔好講話三房千幾萬。 呢幾個月大部分嘅成交都係集中喺5百 6百 7百 8百左右比較多, 所以佢喺呢段時間開盤好大機會 一q清唔到貨 , 再加上長江喺將軍澳日出康城 下個月開盤 長江講到明 無敵pl ...
總之就係遲賣更好形勢

偉華萬九托得好辛苦喎

係咪因此吾敢開?

引用:
原帖由 江湖少侠 於 2020-5-28 03:15 PM 發表

美元?
中肯講12000呎就真係無可能

避國安,
大圍基本上係最后一個半郊區/市區上蓋項目

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 johnlamhk8822 於 2020-5-28 03:17 PM 發表

偉華萬九托得好辛苦喎

係咪因此吾敢開?
應該同宇宙風有關

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 江湖少侠 於 2020-5-28 03:16 PM 發表

總之就係遲賣更好形勢
畀我係發展商 見到啲數據都一定唔開盤住

引用:
原帖由 命運天注定 於 2020-5-28 03:19 PM 發表

中肯講12000呎就真係無可能
邊境都13k

引用:
原帖由 江湖少侠 於 2020-5-28 02:35 PM 發表

網友Plover收來內部堅料,實牙實齒話大圍上蓋Hold起唔買
真相終於知道,准備年尾大幅高價開賣

係人都知,如果唔睇好後市,當然急走貨,減價走,儘快甩手,點會Hold起唔賣
咁個原因就好簡單,知道年尾可能升二成,年尾再高開,利潤大增。
大圍上蓋個位咁珍貴,賣一間少一間,當然要賺盡

原本預計均價20K
如果推到年尾,估計均價上調到24K ...
我估升到3萬一呎

引用:
原帖由 命運天注定 於 2020-5-28 03:20 PM 發表

畀我係發展商 見到啲數據都一定唔開盤住
當然,升得咁急

正常二手放監價比啟德荒平少少
雖然佢可以直通金中,但始終係郊區又改9卡, 一來一回補番
但會比荃西/將南貴

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]