• 瀏覽: 58,070
  • 回覆: 442
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 FENFAY 於 2020-5-28 01:09 AM 發表

係咪美企以後冇得享受香港嘅零關稅?
美企零關稅,香港要俾稅,真係好行唔送
而家唔係香港留你老美唔好走,係你老美賴死唔走咋

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 後天難吃的豬豬 於 2020-5-27 08:16 PM 發表

你諗吓喺美國本土,特朗普處理疫情方面分數已極低,再加上連累海外商家都因為佢嘅政策造成大量經濟損失,特朗普連任機會,已跌至20%以下!!! ...
侵侵一定百份百可以連任、要擔心、擔心下香港先、只要美國一宣佈、港元不能再與美元掛勾、香幤一定大插水、所有香港人既財產、起碼少左四份一、恭喜班籃𢇁撐警撐娥撐共產成功、其實中共如何宣布「港版國安法」、對美已經不重要、制裁香港和中共跟本是美國朝野上下一致共識、香港好快就好似廣東一樣、商店十室九空、香港本身沒有特別生產、全中港資金、盡在股市和地產上面、今次真係好大鑊、可以走得到就盡快走、依歷史、共產黨做事作風、香港原居民、想做順民都會好難。
當年朱容基講過、誰破壞一國兩制、誰破壞香港、全部都是民族罪人、朱總理真係有先見之明、林鄭三司十三局官員、籃絲建制派、習主席和七大中常委、你地全部都是中國人的罪人、事到如今、只有寄望天佑香港。

引用:
原帖由 胡三刀 於 2020-5-27 08:10 PM 發表

美商會警告:倘香港失特殊地位 1300家美企影響巨
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/fina ... 0527_00842_001.html
執走埋個迪迪尼 起樓啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 旺季失控的科技 於 2020-5-28 01:23 AM 發表

其實對美國影響會大於香港。美國對香港係貿易順差,即係我哋比錢作賺,多過佢哋比錢我哋賺。而且,香港對美國的經濟往來只係佔左香港GDP的1%多少少。咁即係影響不大囉 ...
講得好聽叫順差,講得直接叫保護費

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kit4698 於 2020-5-28 01:24 AM 發表

呢獲真係習大大玩死香港
曱甴申請同要求喎,咁快唔記得嗱

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Lovecake 於 2020-5-28 01:24 AM 發表

美國政府玩死自己企業
侵侵話玩死美企唔緊要,最重要係佢可以出口術股市上下其手

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jipyrbo 於 2020-5-28 02:30 AM 發表

佢推高股市略水就真,條柒頭只會造巿,蝕就叫美聯局印錢入巿救佢同班幕僚。
Ching精明

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 superplx 於 2020-5-27 09:36 PM 發表

1300家, 好多都係CIA有關
CIA好多用使館職員身份,有事警察拉唔到佢,但有國安法後,會有返類似政治部負責,所以美國咁抗拒國安法

回覆 引用 TOP

在港美企影響美國利益

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 u6968078899 於 2020-5-28 01:48 AM 發表

oj9人地可搬去,台。星,只有香港人慘
你識唔識做生意?

引用:
原帖由 炎夏笨拙的天才 於 2020-5-28 02:38 AM 發表

系西洋鬼玩鳩你地黃種人就真~
你認為白皮🐖美國冇內傷?
不過共和黨應該執唔少,美蟻民就慘啲咁囉

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 你性土論 於 2020-5-28 02:07 AM 發表

中國香港應該立即宣布主動放棄特殊地位,等老味無得要脅我地
全面靠向祖國
我都覺得應該主動放棄,玩柒老尾。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 炎夏笨拙的天才 於 2020-5-28 02:38 AM 發表

系西洋鬼玩鳩你地黃種人就真~
 難道你係白種人?

引用:
原帖由 Danny1962 於 2020-5-28 02:40 AM 發表

侵侵一定百份百可以連任、要擔心、擔心下香港先、只要美國一宣佈、港元不能再與美元掛勾、香幤一定大插水、所有香港人既財產、起碼少左四份一、恭喜班籃𢇁撐警撐娥撐共產成功、其實中共如何宣布「港版國安法」、對美已經不重要、制裁香港和中共跟本是美國朝野上下一致共識、香港好快就好似廣東一樣、商店十室九空、香港本身沒有特別生產、全中港資金、盡在股市和地產上面、今次真係好大鑊、可以走得到就盡快走、依歷史、共產黨 ...
好撚驚呀,死曱甴!
睇你講嘢,就知你未做過生意。
你個漢奸今晚死全家

回覆 引用 TOP

制裁香港做乜春呢究竟?!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]