• 瀏覽: 7,248
  • 回覆: 86
  • 追帖: 5
仲有冇其他選擇?

熱賣及精選
仲有咩加州花園

比華利山別野、賤月灣個d

四季雅苑?

下...地產網有晒資料...

引用:
原帖由 P8MAX 於 2020-5-26 11:54 PM 發表

仲有冇其他選擇?
唔使咁貴千零萬都有

引用:
原帖由 grace1grace 於 2020-5-27 11:51 AM 發表

下...地產網有晒資料...
我唔知會唔會有D無咁出名既盤,仲平過錦繡

引用:
原帖由 LAC 於 2020-5-27 11:52 AM 發表

唔使咁貴千零萬都有
知唔知現時質素如何?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 beelzebub 於 2020-5-27 05:48 AM 發表

仲有咩加州花園
謝謝,睇下先

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 我說謊沒有 於 2020-5-27 07:24 AM 發表

四季雅苑?
好似係長實,通常實用率都低

引用:
原帖由 雙魚王子 於 2020-5-27 07:13 AM 發表

比華利山別野、賤月灣個d
謝謝你,睇下先

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 P8MAX 於 2020-5-26 11:54 PM 發表

仲有冇其他選擇?
山頂:1億以上+極少盤,但又濕又剩,中半個景反而不受霧影響為個景應該中半山
南區:平均1億八千萬,但怎也比買間甚麼寶珊道司徒拔二千呎都要八千,南區景同西貢根本冇大分別

以下新界吼,香港人吾悉欣賞,寧願買市區所謂分層豪宅
九龍塘:五千萬平均,又冇景又焗
西貢:特別貴呃西人,平均四五千萬,匡湖三千左右,村屋二千起
九肚:新東最貴,平均四五千,米米覺得吾值,扮九龍塘
大埔公路:九肚八折,蔚海雍怡比較出名,滌滌冇景,鹿恩五千起
康樂園:三千,米米覺得同錦繍冇大分別
淺月丶聚豪丶比墅:堪稱最抵,新+少海,二三千,偏偏市場吾欣賞
加州丶邁爾:入門板,千五二千已有,好過買出面所謂分層
錦繍:一千千五已有,因為細,冇天台
葡萄丶牛潭丶天巒:新加州,二三千
DB:太遠了
靑公:貴過大埔,又舊過大埔

吼屎不用同人一架𨋢,甚麼實招大堂平台鄰居全不用理,只是過大入口可能有實招在亭內
維修麻煩,但自己地方基本上有$就解決到
地方一定大,2000呎叫細,但仍然比出面大
冇車位問題
環境實好
一人一層,成員有自己空間
蚊可以裝網,天台任佢飛
可以裝警報系統

引用:
原帖由 最緊要有米2 於 2020-5-27 02:24 PM 發表

山頂:1億以上+極少盤,但又濕又剩,中半個景反而不受霧影響
南區:平均1億八千萬,但怎也比買間甚麼寶珊道司徒拔二千呎都要八千,南區景同西貢根本冇大分別

以下新界吼,香港人吾悉欣賞,寧願買市區所謂分層豪宅
九龍塘:五千萬平均,又冇景又焗
西貢:特別貴呃西人,平均四五千萬,匡湖三千左右,村屋二千起
九肚:新東最貴,平均四五千,米米覺得吾值,扮九龍塘
大埔公路:九肚八折,蔚海雍怡比較出名,滌滌冇景, ...
如果 2000萬樓下,即係 淺月丶聚豪丶比墅丶加州丶邁爾 較好?

引用:
原帖由 P8MAX 於 2020-5-27 02:28 PM 發表

如果 2000萬樓下,即係 淺月丶聚豪丶比墅丶加州丶邁爾 較好?
天父好D嘅分層單位都要2000,但天父至少比出面甚麼奧運丶曼山丶海逸好,全部只是四面牆,仲要吾平,住得下人都1500以上最大只是800呎
住分層只是為個景(例如凱旋門丶中半),但一年已經厭純為景
畢一只是貴價板天父,得個區貴虛榮

引用:
原帖由 P8MAX 於 2020-5-27 02:28 PM 發表

加州比較密,但勝在cheap

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]