• 瀏覽: 13,581
  • 回覆: 122
  • 追帖: 2
阿爺決心解決香港曱甴黑暴問題,陣痛過後,香港回復和平理性,內地優質人士持續來港,香港樓市進入大牛市!

熱賣及精選
大升就唔會的,但升少少就會的

原因不是冇晒示威,而是政府會再收緊土地供應去保樓價。只要樓價不大跌,個經濟都唔會衰得去邊

至於長遠,外資只會不停走,香港金融中心地位不保

在香港有大量中共貪官、家屬、權貴、富三代的錢泊在香港,包括豪宅、股票和現金,好快d現金和股票會走資去星加坡。涉及資產以萬億計

另外,在過去三十年在大陸做過生意的香港人,都會走得就走,唔計本身身有屎,結業時走佬欠款欠供社保果d,正常做生意都會驚,因為唔知你當年合作過的貪官會否因失勢、排錯隊、東窗事發等原因被人隊。以前要捉人去砌生豬肉,要等呢d同佢合作過的港商番大陸玩先可以夾人,而家有國安法,響香港話夾就夾。當然,你有強大後台就未洗走住,直到個後台出事。據估計,至少數萬港商要諗後路,當中涉及資產唔會少過一萬億。

其實大多數九十年代在大陸開廠的,必然要行賄先有得做,有d甚至是被迫夾埋d貪官厄國家錢。當然,是有自己攞黎衰的,但亦有大多數是被迫的,這是國情,國情就是如此。二千年後開始過橋抽板,以大陸人取代香港人,好多港商執粒、甚至被大陸人夾埋地方政府食左盤生意,要走佬番黎香港果陣,是冇俾足錢去結業,所以一直唔敢回大陸,呢d case是多如牛毛,隨手上網查都一大堆,有d case攪左十幾廿年,家破人亡,家財散盡都得不到公道。而家有國安法,唔賣樓走人都唔得啦

藍絲是冇足夠智力理解近一年發生咩事,只知要安穩和安全,卻不知道暴動就是要反對中共黑手破壞香港安全。正如魔化左的差佬,你大力支持,但當你之後有事要同差佬有交流,就會發現,原本的正常差佬沒有了,自己居然成為被屈的一方,想維權,發現唯一肯產政府的蘋果收左檔,你有事只能自己硬食,仲要俾其他藍絲朋友話你攪事、收外國錢反中亂港。刀未到頭上唔知驚,針唔拮到肉唔知痛,就是愛國藍絲了

當日D藍屍反黑暴,他日米受反警暴囉!

樓上長文吾代表佢了解共产黨同香港局勢。  话香港廠佬怕大6秋後算賬要走佬,講真大6为什麼要搅你地班廠佬?對大6有嘜着數。 再者,話大6要破壞香港安全? 真糸百思不得其解😴😴😴       what for??

引用:
原帖由 Gzman 於 2020-5-25 06:43 AM 發表

樓上長文吾代表佢了解共产黨同香港局勢。  话香港廠佬怕大6秋後算賬要走佬,講真大6为什麼要搅你地班廠佬?對大6有嘜着數。 再者,話大6要破壞香港安全? 真糸百思不得其解😴😴😴       what for?? ...
大陸會唔會攪廠佬?我都認同唔會亂來,但廠佬自己心虛,而且已有幾單廠佬北上遊玩時被夾住一年半載,要佢交代廿年前在東莞做廠果陣同某書記的錢銀瓜割,該書記現已升任省委,但排錯隊被清算,已被雙規,未雙開,正在羅織罪名,想你響一份寫好晒情節的口供上簽個名。呢d例子多到爆,公開兼且有名有姓的都十單八單,仲有好多單沒有公開,但在老港商們的whatsapp瘋傳。仲未計本身係身有屎,響上面欠薪、欠供社保、欠水電費就執粒,兼賴底三件二奶、着草回港的商人,呢d人更加唔走唔得啦

引用:
原帖由 bbqiller 於 2020-5-25 04:39 AM 發表

阿爺決心解決香港曱甴黑暴問題,陣痛過後,香港回復和平理性,內地優質人士持續來港,香港樓市進入大牛市!
內地優質人士點解唔留低內地?點解要黎香港?內地發展唔係更好嗎?

支持

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 我說謊沒有 於 2020-5-25 07:17 AM 發表

內地優質人士點解唔留低內地?點解要黎香港?內地發展唔係更好嗎?
中國有14億人,點都會有有錢人或者係精英想來香港發展或享受退休生活

引用:
原帖由 yee8688 於 2020-5-25 07:21 AM 發表

中國有14億人,點都會有有錢人或者係精英想來香港發展或享受退休生活
享受、退休都去珠海啦,再唔係青島、江蘇、杭州,海南島,邊度自然環境唔靚過香港、住屋唔大過香港?

香港唔好自視過高,以為大陸精英非來不可。

系呀!iG跌,幻覺嚟姐!

回覆 引用 TOP

一次過為香港刮骨療傷清走所有曱甴, 以後要幾多升幾多!

回覆 引用 TOP

立左法之後,阿爺應該會加速送人嚟香港!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 桃花賭主 於 2020-5-25 05:07 AM 發表

原因不是冇晒示威,而是政府會再收緊土地供應去保樓價。只要樓價不大跌,個經濟都唔會衰得去邊

在香港有大量中共貪官、家屬、權貴、富三代的錢泊在香港,包括豪宅、股票和現金,好快d現金和股票會走資去星加坡。涉及資產以萬億計

另外,在過去三十年在大陸做過生意的香港人,都會走得就走,唔計本身身有屎,結業時走佬 ...
黑錢黎咁多會制造資産泡沫,
小商人捉你都曬氣,大商家你怕你既事,唔好作咁多故仔呃d細佬出黎幫你擋
其實係有同等機會同情緒下,yc魔化得仲勁呀,只係有人眼盲心盲姐

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 桃花賭主 於 2020-5-25 05:07 AM 發表

另外,在過去三十年在大陸做過生意的香港人,都會走得就走,唔計本身身有屎,結業時走佬 ...
同埋整埋d民主法案想整死國家,係貿易戰拖後腳,唔係諗住會國家唔反抗呀?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 我說謊沒有 於 2020-5-25 07:25 AM 發表

享受、退休都去珠海啦,再唔係青島、江蘇、杭州,海南島,邊度自然環境唔靚過香港、住屋唔大過香港?

香港唔好自視過高,以為大陸精英非來不可。 ...
諗嘢唔好諗到咁極端!14億人之中點都有部份人鍾意嚟香港

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]