• 瀏覽: 353,077
  • 回覆: 8
  • 追帖: 263
支持

看有機會先反彈上235嗎

熱賣及精選
引用:
原帖由 bogum 於 2020-5-29 04:29 PM 發表

【HAPPY 月結 猜猜猜】

Happy Friday 猜猜猜又來了
不經不覺又月結
五窮月又完結了

競猜時間:16:30-20:30

競猜恆指下周一(01/06)開市價
最接近者勝

遊戲規則:
1. 每人限猜一次 (同一戶口計算一次)
2. 不可作出修改 (凡看到有編輯過則不作計算)

獎品:
自選魔幻工具 ...
22608 Thanks

回覆 引用 TOP

這幾天也不好受,看看今明兩天會否有見頂訊號吧,物極必反
繼續支持寶大

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bogum 於 2020-6-5 04:27 PM 發表

【HAPPY 芒種 猜猜猜】

Happy Friday 猜猜猜又來了
芒種節氣果然猛料
恆指創近3個月收市高位
迎接非農及油組

競猜時間:16:30-20:30

競猜恆指下周一(08/06)開市價
最接近者勝

遊戲規則:
1. 每人限猜一次 (同一戶口計算一次)
2. 不可作出修改 (凡看到有編輯過則不作計算)

獎品:
自選魔幻工具 ...
24798 Thanks

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bogum 於 2020-6-6 12:43 PM 發表

又要聽
假使世界原來不像我預期

昨天上午恆畫三角
12:58芒種後即三角上破
已令收跌收陰的機會大減
淡萌生去意

其後有後抽時為淡的逃生門
Macd兩度準備死叉即大陽爆上
記得有朋友說過
市強時
每當macd想死叉或準備跌近0出熊差
就要買上
11235637 ...
昨午收市前見整個上晝一底高過一底 做出上升三角 已覺不妥
但就沒看美期原來升緊 美元又跌緊
到午市一開 沒預期般高開很多 仲要唔似有力
點知後抽一做完就爆得咁勁咁誇
Cut都cut唔切 亦唔夠sharp去反手

至於話強市想出死叉就又爆上
那時的指標都已處高位
如用純指標操作 真係要夠勇才敢追貨了

引用:
原帖由 呢蒙尼 於 2020-6-6 12:33 PM 發表

失業率計錯數喎
即係尋日升錯喎
美國的數據一向有假啦
試過初值一個樣,幾星期後終值改到180度唔同晒都得

昨晚美股中段已有消息話數據出錯了
但美股升勢都無反應 照升
似終非農係勁得離譜

但 美國5月失業率數據公布後幾小時講出錯了,仲要話原來4月都已是錯

咁非農難道是真的? 聞說都只是用電話調查

不過美帝一向如此

引用:
原帖由 bwah 於 2020-6-6 02:45 PM 發表

由22800夾上2200點,我捻好多淡友已經絕望左~~正常就夾夠,星期一就知
星期一高開後應會回吧  時圖都很超賣了
但日圖仍很強 沒背馳 勢要上
可能調兩日星期三又再升
下星期似又有時間窗? 不知會否有逆轉
期待明天寶大的新篇及居明之槍

回覆 引用 TOP

最後一分鐘的大成交對週五的大升實在是毫無影響吧

事實上 上週是全球股市向好
表現最差的丹麥 也只是跌了-0.2%
難道要單純說成是阿爺在托全世界!?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 iwasborninmacau 於 2020-6-7 03:03 AM 發表

大家晚上好, 夜貓子居明剛剛做了功課, 先說時間窗的日子:

- 第一個12號
- 第二個16號或18-19號 (個人較看重18-19日這兩天, 因16號沒有多少次紀念日)
- 第三個, 也是比較重要的一個 23-25號 
***暗窗, 獨立的30號 (這個中的話, 下一個就不應該是7月4-5號, 但這兩天又是近年的最愛大熱, 要到咁上下時候再睇)

6月是比4月還要麻煩的月份, 過往要不是多 ...
謝居明
暫看策略上是大漲小回至18號水逆附近了

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]