• 瀏覽: 18,748
  • 回覆: 409
  • 追帖: 3
本主題由 miss5 於 2020-5-28 11:45 PM 關閉
從來市場有借貸係好事,不過過度借貸一定出事,幾年前發展商玩呼吸plan已埋下爆煲炸彈...

熱賣及精選
買咗就長擺,以十年計,短期升跌,乜hibor, 乜疫情,乜社運,使X理咩

引用:
原帖由 大寶二寶 於 2020-5-24 01:10 PM 發表

買咗就長擺,以十年計,短期升跌使X理咩
Hibor升跌我話唔關我事
又叫大家無需緊張

你有份插我架喎

引用:
原帖由 esh45 於 2020-5-24 01:09 PM 發表

從來市場有借貸係好事,不過過度借貸一定出事,幾年前發展商玩呼吸plan已埋下爆煲炸彈...
就算爆煲都好!
對我哋黎講都只係賺多同賺少

引用:
原帖由 ESMP!! 於 2020-5-24 01:12 PM 發表

Hibor升跌我話唔關我事
又叫大家無需緊張

你有份插我架喎
係?唔記得了,插親你,係就sorry lor

回覆 引用 TOP

唉!
做完逃學威龍一
上個禮拜逃學威龍二

今日真係做逃學威龍三

引用:
原帖由 icantstop 於 2020-5-24 12:53 PM 發表

剛飲完茶,係銅鑼灣睇戲,武打片!2點開場!!🎳🎊🎉
小心做埋臨時演員!

今日留喺屋企安全啲

見住人入貨都自己想入埋一份,但吉人頭真的很煩

回覆 引用 TOP

😀

某日有幾首外太空船到了地球, 分別寫了報句:
1號 太空船降落在沙漠地區, 就報告地球全是沙漠....冇山冇水冇人......
2號 太空船降落在海洋地區, 就報告地球全是水....冇山冇沙冇人冇空氣......

做人如此片面, 只睇自己想睇的野......眼光只會更短小

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ESMP!! 於 2020-5-24 12:38 PM 發表

作為業主!
你地會點睇社運?
點睇疫情?
點睇港版國安法呢?

你地會(打手般日日出帖)去support自己?
定會傻到日日check住個hibor?
還是好似有驚恐症咁日日check估價呢?

定好似我咁笑看風雲
歡迎討論!

真業主請睇留言#002 ...
我就覺得要以租金(收回來的) ,來養/供自住果層。

自己係出面打工/做生意 賺到的,就用來做首期,再買自住。再用租金去供…………looping......永不賣樓。

萬事起頭難,但一開始左個loop, 就真係停晤到!

某日有幾首外太空船到了地球, 分別寫了報句:
1號 太空船降落在沙漠地區, 就報告地球全是沙漠....冇山冇水冇人......
2號 太空船降落在海洋地區, 就報告地球全是水....冇山冇沙冇人冇空氣......

做人如此片面, 只睇自己想睇的野......眼光只會更短小
期待國安法,期待大灣區加速容合。
啲嘜鳩hibro 咁雞毛蒜皮就唔需要留意啦.....

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ESMP!! 於 2020-5-24 12:38 PM 發表

作為業主!
你地會點睇社運?
點睇疫情?
點睇港版國安法呢?

你地會(打手般日日出帖)去support自己?
定會傻到日日check住個hibor?
還是好似有驚恐症咁日日check估價呢?

定好似我咁笑看風雲
歡迎討論!

真業主請睇留言#002 ...
轉去股票版玩下

睇緊電視
暴動開波中

快啲國安法實行
要大量駐守國安
先可以製止暴徒

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 虎榮 於 2020-5-24 01:29 PM 發表

我就覺得要以租金(收回來的) ,來養/供自住果層。

自己係出面打工/做生意 賺到的,就用來做首期,再買自住。再用租金去供…………looping......永不賣樓。

萬事起頭難,但一開始左個loop, 就真係停晤到! ...
的確萬事起頭難
但捱過就是好漢

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]