• 瀏覽: 2,552
  • 回覆: 8
大家好,想請教一些amazon selling account的資料。
有聽講話可以用personal account去做seller,但我去amazon business個到,一定要填地址,而個地址係冇香港揀,只得美國、europe 部分地區,咁請問實際上如何用personal account去做individual selling plan?

2)如果用註冊公司申請amazon seller,咁去左sellercentral到睇,要交身份證、地址證明、信用卡、戶口資料等等仲有咩要交?我見佢要填公司註冊編號,上網睇有人話要交BR個d。

3)如果暫時唔想用註冊公司去做amazon seller,有冇其他方法?
(上網話可以用personal account…但登入amazon personal account再揀amazon business,佢要我填地址都冇得填香港)

感謝大家!

熱賣及精選
引用:
原帖由 寒冬灰廁紙 於 2020-5-23 03:30 PM 發表

大家好,想請教一些amazon selling account的資料。
有聽講話可以用personal account去做seller,但我去amazon business個到,一定要填地址,而個地址係冇香港揀,只得美國、europe 部分地區,咁請問實際上如何用personal account去做individual selling plan?

2)如果用註冊公司申請amazon sel ...
亞馬遜美國 已經唔再接受個人賬戶申請,只可以用公司去申請。
如果想知多D,可以參考向呢個板區既另一個亞馬遜POST, 好多問題同答案參考。

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 KateLok 於 2020-6-29 11:06 PM 發表

小妹有

14 年 ebay
5 年 amazon
2 年 wish 行銷經驗
生於香港,熱愛工作
多年沉醉於網上營銷

歡迎每一位看懂繁體字的華人,尤其是香港人,加入我這個 Amazon ebay wish 網上教室 心得交流群組 和 專頁。願大家在孤單的網絡營銷路上,找來同行者,齊齊互換心得,共同進步! ...
我無經驗,做尼行要點入手?

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽
我有貨想放上去ebay, amazon賣。 但申請account遇阻。 我都想揾人合作, 貨我已經有。

引用:
原帖由 mandywesti 於 2020-7-24 03:55 PM 發表

我有貨想放上去ebay, amazon賣。 但申請account遇阻。 我都想揾人合作, 貨我已經有。
你係咩貨?我都想開,我有屋企人係美國

引用:
原帖由 山下富有獅子 於 2020-7-25 12:16 PM 發表

你係咩貨?我都想開,我有屋企人係美國
手袋, 銀包

回覆 引用 TOP

我有Amazon 美國AC, 現在賣緊一些產品,歡迎合作

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]