• 瀏覽: 1,575
  • 回覆: 26
傳統銀行實力雄厚,而家一早具備虛擬銀行既功能。
咁虛擬銀行係咪多9餘?

熱賣及精選
引用:
原帖由 前後抽插 於 2020-5-21 08:20 AM 發表

咁虛擬銀行係咪多9餘?
傳統商店一早已具備網上商店嘅功能

咁網上商店係咪多9餘?

引用:
原帖由 insanity123 於 2020-5-21 08:32 AM 發表

咁網上商店係咪多9餘?
呢個比喻實在太差

引用:
原帖由 insanity123 於 2020-5-21 08:32 AM 發表

咁網上商店係咪多9餘?
點同..............百佳無乜家品, 電器, 藥房野賣

引用:
原帖由 boyboy168168 於 2020-5-21 08:42 AM 發表

點同..............百佳無乜家品, 電器, 藥房野賣
業務無重疊 而且多元化,但虛銀同實銀完全重疊。

引用:
原帖由 前後抽插 於 2020-5-21 08:20 AM 發表

咁虛擬銀行係咪多9餘?
根本無需要, 去銀行主要都係daily野...入cheque, 拎錢.....etc.
有幾何開個定期......

引用:
原帖由 前後抽插 於 2020-5-21 08:43 AM 發表

業務無重疊 而且多元化,但虛銀同實銀完全重疊。
同埋主要只係做到開戶口, 問題係要比信心人, 一係就比多D 著數...........D色又唔吸引, 得1.5%, 咁Q孤寒

引用:
原帖由 boyboy168168 於 2020-5-21 08:45 AM 發表

根本無需要, 去銀行主要都係daily野...入cheque, 拎錢.....etc.
有幾何開個定期......
匯錢、日常繳費、轉數快、保險、定期、按揭、私人貸款,傳統銀行都可以網上做

引用:
原帖由 boyboy168168 於 2020-5-21 08:48 AM 發表

同埋主要只係做到開戶口, 問題係要比信心人, 一係就比多D 著數...........D色又吸引, 得1.5%, 咁Q孤寒
咪L臭係 要似支付寶咁燒下錢先會有人用。

黎緊ebank係一大趨勢。。。實體銀行係比D唔識用電腦既人用

引用:
原帖由 番鼠bb 於 2020-5-21 11:33 AM 發表

黎緊ebank係一大趨勢。。。實體銀行係比D唔識用電腦既人用
實體銀行一早就有ebank

引用:
原帖由 番鼠bb 於 2020-5-21 11:33 AM 發表

應該話實體銀行一早就向虛銀發展,而實體分行只係比唔識電腦既人去 好快會關晒分行做全虛銀

引用:

咁虛擬銀行係咪多9餘?
.......點L樣牙................下..........................

引用:
原帖由 再大D. 於 2020-5-21 11:37 AM 發表

.......點L樣牙................下..........................
遲下女友都要玩虛擬

引用:
原帖由 前後抽插 於 2020-5-21 08:20 發表

咁虛擬銀行係咪多9餘?
咁虛擬貨幣同實質貨幣又點呢

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]