• 瀏覽: 21,754
  • 回覆: 142
  • 追帖: 2
市場屢傳二手破頂,但一手銷售呆滯,開價又不斷破底(Wexland2, Campton), 黎緊仲有TKO 日出Sea to Sky 同大圍上蓋。個市似好還壞。從示位人流疏落可見一班。

熱賣及精選
引用:
原帖由 plover 於 2020-5-20 07:36 PM 發表

市場屢傳二手破頂,但一手銷售呆滯,開價又不斷破底(Wexland2, Campton), 黎緊仲有TKO 日出Sea to Sky 同大圍上蓋。個市似好還壞。從示位人流疏落可見一班。 ...
冇人會覆你,人地已經冇成交就想死,你就由得佢地啦,好旺既4月3000幾成交,有40000代理,6000幾間鋪。
你話幾那旺。😁😁😁😁😁

今時今仲有錢買樓果班, 係換樓客為主, 佢地都想住好D才換樓, 手頭上本身又有一層樓做本金, 所以唔太介意個價錢  

一手樓以往買開的, 是大陸資金, 唔通關, 無人落黎買  

引用:
原帖由 plover 於 2020-5-20 07:36 PM 發表

市場屢傳二手破頂,但一手銷售呆滯,開價又不斷破底(Wexland2, Campton), 黎緊仲有TKO 日出Sea to Sky 同大圍上蓋。個市似好還壞。從示位人流疏落可見一班。 ...
我留意到好多破頂成交都係有關屋苑最優質既單位, 換句話講, 已經cap咗最高位係幾多

引用:
原帖由 吾係磚家 於 2020-5-20 08:22 PM 發表

我留意到好多破頂成交都係有關屋苑最優質既單位, 換句話講, 已經cap咗最高位係幾多
破頂梗係優質單位先破頂,唔通低層最差嘅單位先破頂咩😂

引用:
原帖由 yee8688 於 2020-5-20 08:24 PM 發表

破頂梗係優質單位先破頂,唔通低層最差嘅單位先破頂咩😂
市道好, 質素一般既單位都會破頂

新樓 你所謂破底都係比同區2手貴。

一手單位因為越賣越貴所以先少啲人買,加上發展商惜售,如果一手平過二手,啲人都會選擇一手啦😂

引用:
原帖由 吾係磚家 於 2020-5-20 08:26 PM 發表

市道好, 質素一般既單位都會破頂
睇嚟你連咩叫做破頂都唔識😏

引用:

location location location

新盤賣緊非核心地帶,低價吸納上車客

二手盤核心地點優質盤,貨源歸邊搶到破頂價。

引用:
原帖由 yee8688 於 2020-5-20 08:27 PM 發表

一手單位因為越賣越貴所以先少啲人買,加上發展商惜售,如果一手平過二手,啲人都會選擇一手啦😂
一手貴過二手就正常啦。
唔通二手電話會貴過一手咩?
二手飯又貴?

引用:
原帖由 annabb 於 2020-5-20 08:34 PM 發表

一手貴過二手就正常啦。
唔通二手電話會貴過一手咩?
二手飯又貴?
咪係囉!所以好多人買唔起一手樓唯有買二手樓

二手啲破頂,大多係特色戶

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yee8688 於 2020-5-20 08:39 PM 發表

咪係囉!所以好多人買唔起一手樓唯有買二手樓
一手越做越平wor!

引用:
原帖由 dragonraja52 於 2020-5-20 08:27 PM 發表

新樓 你所謂破底都係比同區2手貴。
Wetland 2 平過嘉湖。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]