• 瀏覽: 3,594
  • 回覆: 24
  • 追帖: 1
想入手珺瓏灣1房 各位點睇

引用:
原帖由 小飛俠930 於 2020-5-20 08:58 AM 發表

何解咁多新盤 係要揀個山卡拉得黎呎價又唔平既盤?

引用:
原帖由 紅磡代言人 於 2020-5-20 09:34 AM 發表

何解咁多新盤 係要揀個山卡拉得黎呎價又唔平既盤?
因為覺得果邊正在發展 依家只係搏佢潛力 加上佢有專巴出返黎荃灣西對我返工都冇太大影響 事關我係有線果邊返工 另外我見有好幾個樓盤都起緊 令小弟有所懷疑

引用:
原帖由 小飛俠930 於 2020-5-20 10:00 AM 發表

因為覺得果邊正在發展 依家只係搏佢潛力 加上佢有專巴出返黎荃灣西對我返工都冇太大影響 事關我係有線果邊返工 另外我見有好幾個樓盤都起緊 令小弟有所懷疑 ...
自己分析完,個價又負擔到就去馬。
買樓最驟忌問親朋戚友意見... (自己試過)

回覆 引用 TOP

珺瓏一房,包晒裝修,比起其他盤都算係有誠意,試問有邊個新盤係連牆紙都包埋。(如果有請各位話我知 )真係買張床,梳化電視就住得
珺瓏點都好過oma 新盤,對住兩個公路就比較唔清靜…除非你鐘意好似酒店禁

但係交通都係一個問題,始終都唔太多巴士線,將來252加密左班次可能會好d,如果你日日都可以就到shuttle 時間番工放工緊係無問題。

如果自已計過供得起,家人又OK,鐘意附近環境就買啦。唔係既話,市中心個面好多舊樓又大又平可以選擇

回覆 引用 TOP

摶唔知有定冇既發展,不如諗下Wetland/oma by the sea 重實際~

回覆 引用 TOP

坐艇必然之選

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 小飛俠930 於 2020-5-20 10:00 AM 發表

因為覺得果邊正在發展 依家只係搏佢潛力 加上佢有專巴出返黎荃灣西對我返工都冇太大影響 事關我係有線果邊返工 另外我見有好幾個樓盤都起緊 令小弟有所懷疑 ...
既然係咁如果budget許可 買荃西仲好 返工行路就到 車錢都慳返

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 小飛俠930 於 2020-5-20 08:58 AM 發表

我買了第一期一房單位, 有24小時會所並提供小量餐飲服務, 附近有252九巴再加有自己屋苑邨巴連接屯門公路轉車站, 喜歡平靜大自然可以考慮, 入伙後又可以去附近咖啡灣BBQ 🍗😋

回覆 引用 TOP

引用:

掃管芴將來有發展潛力, 雖然貴但現在仍低水, 將來旁邊有星堤二期興建, 大量私樓差不多同期興建一定有背後原因

回覆 引用 TOP

料係靚,價錢係過份地貴

回覆 引用 TOP

自住ok

回覆 引用 TOP

返荃西都係遠仲有樓主唔係打死一世工.
荃西嘅公司又唔係多..真係考慮下.

回覆 引用 TOP

超級坐艇之選。

回覆 引用 TOP

去過果邊睇過
星期六日 K53煲服務, 城巴 限早上返工及收工時間
唔值 有車除外

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]