• 瀏覽: 32,011
  • 回覆: 369
  • 追帖: 27
引用:
原帖由 gary009 於 2020-5-15 02:56 PM 發表

死賬既原因真係超級多,好多野你估唔到。
例如:
  • 日積月累既遲發貨
  • 24小時內不回覆電郵
  • 被人投訴你既貨品有問題(話你假野<因為貨品地區問題,香港包裝會同外國有少少出入。
  • 投訴你侵權問題
  • 退貨率高
  • 取消率高

仲有好多好多你諗唔到既問題都會死賬號。 ...
  • 師兄,你話開個咁多次帳戶,咁咪每一次都要重新儲過班客囉,好淒涼呀

熱賣及精選
    引用:
    原帖由 gary009 於 2020-5-15 11:12 AM 發表

最近我冇開個acc ,確實既情況答你唔到。
    但係亞馬遜係有分個人賬戶同公司賬戶
    你有冇試過用個人果邊申請?
    我係用自己買野個acc再入seller center開acc係咁要我入商業登記😑

想請教你d稅又點計既呢,好鬼多煩細節🙏

引用:
    原帖由 YSL_IY 於 2020-5-15 04:04 PM 發表

PDF咩?佢咪話JPG都得咩?哎,慘啦睇嚟三次都凍過水
    JPG都得, 但有時侯上傳左之後會好蒙,放大後睇唔清。

回覆 引用 TOP

引用:
    原帖由 YSL_IY 於 2020-5-15 04:06 PM 發表

師兄,你話開個咁多次帳戶,咁咪每一次都要重新儲過班客囉,好淒涼呀
    係呀, 每一次都係由0開始,果段時間係好辛苦嫁。
    但做得亞馬遜,冇可能未試過會死賬號。
    曾經有一個分享,係一間美國中型企業,員工20人,月銷售50萬US, 佢地都一樣會死賬號。

引用:
    原帖由 charbyrawrr 於 2020-5-15 04:25 PM 發表

我係用自己買野個acc再入seller center開acc係咁要我入商業登記😑

想請教你d稅又點計既呢,好鬼多煩細節🙏
    稅呢D野報就有,唔報就冇。
    自已決定。

回覆 引用 TOP

引用:
    原帖由 gary009 於 2020-5-15 04:33 PM 發表

曾經有一個分享,係一間美國中型企業,員工20人,月銷售50萬US, 佢地都一樣會死賬號。 ...
    笑咗

回覆 引用 TOP

引用:
    原帖由 gary009 於 2020-5-15 04:33 PM 發表

曾經有一個分享,係一間美國中型企業,員工20人,月銷售50萬US, 佢地都一樣會死賬號。 ...
    唔怪之得你叫我唔好灰心,原來死賬只不過係細矮野,等我仲成日覺得係世界末日咁

引用:
    原帖由 YSL_IY 於 2020-5-15 05:33 PM 發表

唔怪之得你叫我唔好灰心,原來死賬只不過係細矮野,等我仲成日覺得係世界末日咁
    唔死邊有生

回覆 引用 TOP

Amazon 對客戶體驗已係係潔癖到有病,我改信用卡都會觸發到佢

回覆 引用 TOP

開戶個到。身份驗證到期日期填寫,我係香港永久身分證 要點寫?
    佢格式(MM/DD/YYYY)

引用:
    原帖由 wandoremg 於 2020-5-15 11:18 PM 發表

開戶個到。身份驗證到期日期填寫,我係香港永久身分證 要點寫?
    佢格式(MM/DD/YYYY)
    我寫係加大10年

引用:
    原帖由 gary009 於 2020-5-15 11:45 PM 發表

我寫係加大10年
    都可以? 永久沒到期日期。寫一個比佢 都接受嗎?thx師兄

剛申請左顯示 要等2日佢打來確認?

引用:
    原帖由 gary009 於 2020-5-15 02:56 PM 發表

死賬既原因真係超級多,好多野你估唔到。
    例如:
  • 日積月累既遲發貨
  • 24小時內不回覆電郵
  • 被人投訴你既貨品有問題(話你假野<因為貨品地區問題,香港包裝會同外國有少少出入。
  • 投訴你侵權問題
  • 退貨率高
  • 取消率高

仲有好多好多你諗唔到既問題都會死賬號。 ...
  • 佩服,真心想問賣邊類型嘅產品較好呢,因為又要計shipping,fba cost。
    是否細件+輕係必須?
    賣成本好少嘅嘢?
    避開電子嘢?
    你賣過咁多樣嘢,可否講一樣相似或你曾經賣過做個參考?

引用:
    原帖由 wandoremg 於 2020-5-15 11:48 PM 發表

都可以? 永久沒到期日期。寫一個比佢 都接受嗎?thx師兄
    我都係咁寫
    最少到而家未試過呢個原因ban acc

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
    [按此隱藏 Google 建議的相符內容]