• 瀏覽: 139,205
  • 回覆: 600
  • 追帖: 53
本主題由 bunnymen 於 2020-11-22 10:57 AM 設置高亮
引用:
原帖由 NowYouCanSeeMe 於 2021-4-22 10:54 AM 發表

多謝師兄! 想問你之前你搞listing 個時唔比你入N/A 係brand name 度, 你入咩? (如果唔入N*A)
Generic

熱賣及精選
引用:
原帖由 哥哥仔08 於 2021-4-23 07:51 PM 發表

Generic
我最後都係用呢個, 之前仲可以用N/A 的.... 其他組合唔得

師兄多謝分享。
我都有個listing問題請教:
個情況係成功豁免GTIN id, 咁我可以唔填果part la ,但唔知點解,我一填完個“商品危險訊息”,佢又要求我填返個GTIN ID...

搞極都唔成功!!唔知點算。。。。😭

引用:
原帖由 男仔 於 2021-4-25 12:13 AM 發表

師兄多謝分享。
我都有個listing問題請教:
個情況係成功豁免GTIN id, 咁我可以唔填果part la ,但唔知點解,我一填完個“商品危險訊息”,佢又要求我填返個GTIN ID...

搞極都唔成功!!唔知點算。。。。😭
唔好意思未經歷過這個問題, 解答唔到你. 這裡有冇其他師兄可以幫幫手???
或者最快方法上Seller Forum 問下人, 外國人回復得好快

你地有冇開TG group交流下?? 發覺香港真係無呢啲group,,,,,,,好lonely呀

小小分享 , 近排發覺PPC威力強勁, 重點是你一落左廣告千其唔好停左佢, 你可以選擇減少Daily budget , 你可以選擇減低Bid銀碼, 萬一你Pause左個Campaign , 你件產品好大機會石沉大海除非你件產品十分好賣. 就以本人為例, Launch左PPC 開頭平均每日1-2張單 , 2星期前見PPC breakeven Gross Sales停左個PPC , 之後5日完全冇單到, 我件產品由第一頁跌到落第三頁 , 我馬上開番個Campaign但重新adjust過daily budget及bid price , 估唔到哩2日竟然每日有4-5張單 , 現在我要考慮補唔補貨因為即將冇貨賣

樓主還在嗎?
我公司都用FBA寄件過去賣,
但銷路好差...
我哋賣疫情電子產品,
唔知係冇競爭力定價格低.

希望請樓主出山!

引用:
原帖由 哥哥仔08 於 2021-4-30 11:27 AM 發表

小小分享 , 近排發覺PPC威力強勁, 重點是你一落左廣告千其唔好停左佢, 你可以選擇減少Daily budget , 你可以選擇減低Bid銀碼, 萬一你Pause左個Campaign , 你件產品好大機會石沉大海除非你件產品十分好賣. 就以本人為例, Launch左PPC 開頭平均每日1-2張單 , 2星期前見PPC breakeven Gross Sales停左個PPC , 之後5日完全冇單到 ...
多謝你的分享! 奇怪... 有咩原因要考慮補貨呢? 我以為師兄會提早半個月補貨?

C Hing,,,,想問下你的UPC/GTIN 係買 定係 申請豁免的呢??

點做比較好呢?!

引用:
原帖由 貴紅色的裙 於 2021-5-3 04:32 PM 發表

樓主還在嗎?
我公司都用FBA寄件過去賣,
但銷路好差...
我哋賣疫情電子產品,
唔知係冇競爭力定價格低.

希望請樓主出山!
C Hing,,,,想問下你的UPC/GTIN 係買 定係 申請豁免的呢??
點做比較好呢?!

引用:
原帖由 哥哥仔08 於 2021-4-30 11:27 AM 發表

小小分享 , 近排發覺PPC威力強勁, 重點是你一落左廣告千其唔好停左佢, 你可以選擇減少Daily budget , 你可以選擇減低Bid銀碼, 萬一你Pause左個Campaign , 你件產品好大機會石沉大海除非你件產品十分好賣. 就以本人為例, Launch左PPC 開頭平均每日1-2張單 , 2星期前見PPC breakeven Gross Sales停左個PPC , 之後5日完全冇單到 ...
點做比較好呢?!

引用:
原帖由 男仔 於 2021-5-5 05:13 PM 發表

點做比較好呢?!
UPC/GTIN code label 是需要買的, 除非你那個產品因為特殊情況可以向Amazon申請GTIN exemption 不貼barcode label.
希望幫到你

引用:
原帖由 哥哥仔08 於 2021-5-5 07:59 PM 發表

UPC/GTIN code label 是需要買的, 除非你那個產品因為特殊情況可以向Amazon申請GTIN exemption 不貼barcode label.
希望幫到你
你在哪裡買?! 幾錢左右??

引用:
原帖由 男仔 於 2021-5-5 10:50 PM 發表

你在哪裡買?! 幾錢左右??
師兄, 這個帖內樓主有介紹個, 我在前幾頁都有講過, 可以參考番

禾玩左一年都無,岩岩先做到100KG送過去美國,但仲係蝕緊錢

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]