• 瀏覽: 32,019
  • 回覆: 369
  • 追帖: 27
引用:
原帖由 gary009 於 2020-5-8 05:12 PM 發表

國內物流已經比香港平好多啦,用邊間就唔講啦,費事話賣廣告。
運費既話好似大約係58蚊人仔1KG,唔同貨有唔同運費。
咁如果第一次上產品,一般訂多少貨去測試市場反應呢,第二次送貨又應該寄存多少貨呢?

另外有關退貨和保養問題,一舨應該點樣處理?

謝謝

熱賣及精選
引用:
原帖由 arping2 於 2020-5-10 06:34 PM 發表

咁如果第一次上產品,一般訂多少貨去測試市場反應呢,第二次送貨又應該寄存多少貨呢?

謝謝
你可以先上產品,有訂單再買,大陸運香港都好快2-3日就到。
uote]原帖由 arping2 於 2020-5-10 06:34 PM 發表 

謝謝 [/quote]

你可以先上產品,有訂單再買,大陸運香港都好快2-3日就到。
第二次寄多少,應該係睇銷量,如果賣得好, 唔怕寄多D。
另外,退貨問題比較難攪,一般退款率有2-5%,呢個係美國做生意其中一個唔好既問題。

回覆 引用 TOP

CHING, 你D 生意勁喎!
我也上過堂.. 都大約知道個運作..
但是問題係唔知賣乜好?堂上有教我地點搵貨,有教用D 外掛程式去睇D 貨是否熱賣...
問題1, 你本身自己有賣開的物?還是無賣開野?
問題2, 開始時無REVIEW , 冇人會幫襯,咁點算?
問題3, 其實見AMAZON D 貨的價好平下,D 人來貨咪好平?

先謝謝回覆!

請問英文唔好,可唔可以做Amazon?

引用:
原帖由 神愛美女 於 2020-5-11 08:55 PM 發表

CHING, 你D 生意勁喎!
我也上過堂.. 都大約知道個運作..
但是問題係唔知賣乜好?堂上有教我地點搵貨,有教用D 外掛程式去睇D 貨是否熱賣...
問題1, 你本身自己有賣開的物?還是無賣開野?
問題2, 開始時無REVIEW , 冇人會幫襯,咁點算?
問題3, 其實見AMAZON D 貨的價好平下,D 人來貨咪好平?

先謝謝回覆! ...
1  第一樣我唔係好明白想問咩
2 冇 review 就要叫外國既朋友幫幫手做你第一個客
3 你呀,越來越多人做,所以都係向度鬥價,但總係會有賺到錢既貨,要自己慢慢搵慢慢試,我以前都試左唔少貨係賣唔到,但當你試吓試吓,就會慢慢憑經驗搵到貨。

引用:
原帖由 Tommy12312 於 2020-5-12 06:36 PM 發表

請問英文唔好,可唔可以做Amazon?
可以呀,我本身英文都係有限公司。屎露比

回覆 引用 TOP

樓主,可唔可以加下您Facebook

引用:
原帖由 Tommy12312 於 2020-5-13 01:43 PM 發表

樓主,可唔可以加下您Facebook
我好少玩FACEBOOK

回覆 引用 TOP

請問前輩Gmail係幾多?我有關於亞馬遜嘅問題,可唔可以係Gmail請教您?

引用:
原帖由 Tommy12312 於 2020-5-14 10:00 AM 發表

請問前輩Gmail係幾多?我有關於亞馬遜嘅問題,可唔可以係Gmail請教您?
你可以pm 我

回覆 引用 TOP

開班啦樓主

引用:
原帖由 newbizan 於 2020-5-14 11:21 AM 發表

開班啦樓主
開班要用好多時間 攪教學視頻
我唔想交行貨出黎。

引用:
原帖由 gary009 於 2020-5-14 12:55 PM 發表

開班要用好多時間 攪教學視頻
我唔想交行貨出黎。
師兄, 我去年年中開左個戶口, 卻一直沒用, 到今年想用時, 就一直話"賬戶已被停用" 補了資料還是沒法開通, 請問師兄有沒有辦法?? 又或知不知我是否可以全部ACCOUNT 取消然後重頭來過. 先謝了

附件

111.JPG(13.26 KB)

2020-5-14 01:26 PM

引用:
原帖由 YSL_IY 於 2020-5-14 01:26 PM 發表

師兄, 我去年年中開左個戶口, 卻一直沒用, 到今年想用時, 就一直話"賬戶已被停用" 補了資料還是沒法開通, 請問師兄有沒有辦法?? 又或知不知我是否可以全部ACCOUNT 取消然後重頭來過. 先謝了 ...
可以重開 , 唔洗再重做申請。你禁入去,佢應該會比指示你,要你交計劃書同資料,交完就會開番比你。

回覆 引用 TOP

師兄好厲害

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]