• 瀏覽: 32,024
  • 回覆: 369
  • 追帖: 27
引用:
原帖由 arping2 於 2020-5-7 11:43 AM 發表

師兄,你好!我想問一下關於FBA運送問題。你是從國內運還是在香港運去FBA嗰倉? 你都自己貼LABEL嗎?通常都用什麼方式運的最好或最方便?貨物入口美國要如何報關?現在美國加徵關稅對你會有影響嗎?謝謝! ...
Fba 可以由國內直接運去當地,大陸有非常多物流公司選擇,佢地運費已到包左幫你報埋關同打稅。

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 寒冬變態的賤嘴 於 2020-5-7 11:51 AM 發表

整上架
呢樣野比較複雜,文字好難可以詳細講解。要講既話1粒鐘都未講得完。
上youtube 搵下d教學片,好多都有教點樣做listing。

回覆 引用 TOP

Thank for sharing

回覆 引用 TOP

謝謝, 但國內D物流都不便宜, 你是用那一家物流的? 方便說一下運費嗎?

引用:
原帖由 arping2 於 2020-5-8 02:40 PM 發表

謝謝, 但國內D物流都不便宜, 你是用那一家物流的? 方便說一下運費嗎?
國內物流已經比香港平好多啦,用邊間就唔講啦,費事話賣廣告。
運費既話好似大約係58蚊人仔1KG,唔同貨有唔同運費。

引用:
原帖由 gary009 於 2020-5-4 09:15 PM 發表

亞馬遜電商五年,以下係我兩個賬戶的收入,疫情期間, 你問我答。

https://upload.cc/i1/2020/05/04/UgMX ...
你收入同成本個比重佔多少?

引用:
原帖由 Nikki000 於 2020-5-8 06:58 PM 發表

你收入同成本個比重佔多少?
所有野扣晒,一般利潤約15-20%左右。

回覆 引用 TOP

好波師兄,我做左一年半,得你10%銷售額。

引用:
原帖由 newbizan 於 2020-5-8 10:48 PM 發表

好波師兄,我做左一年半,得你10%銷售額。
加油💪🏻💪🏻

回覆 引用 TOP

師兄,白紙一張想請教你,
我而家先知
原來可以大陸買貨,直接寄去銷售當地,仲幫手報埋關埋稅?
咁樣我要做既野,咪淨係揀一個我覺得會熱賣既產品就得?

地獄黑仔...王
引用:
原帖由 mountainkammk 於 2020-5-9 03:37 AM 發表

我而家先知
咁樣我要做既野,咪淨係揀一個我覺得會熱賣既產品就得? ...
我多口答下爹,如果放心俾人貼標,又唔洗驗貨的話,是的。

引用:
原帖由 newbizan 於 2020-5-9 04:42 PM 發表

我多口答下爹,如果放心俾人貼標,又唔洗驗貨的話,是的。
Fba 可以由國內直接運去當地,大陸有非常多物流公司選擇,佢地運費已到包左幫你報埋關同打稅。

因為我見樓主呢個回覆。就唔係好明

地獄黑仔...王
引用:
原帖由 mountainkammk 於 2020-5-9 06:56 PM 發表

岩呀,小量可以自己搞,但當數量以500件為單位,我地只能靠廠搞定貼標,自行安排物流由廠直去FBA倉,好多貨代全包宴

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mountainkammk 於 2020-5-9 03:37 AM 發表

我而家先知
咁樣我要做既野,咪淨係揀一個我覺得會熱賣既產品就得? ...
可以咁講,專心搵爆款產品盲得。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mountainkammk 於 2020-5-9 06:56 PM 發表

師兄既意思係, 你要做FBA, 前期要自已向亞馬遜賣家平台入面,產品頁果度創建一個產品CODE,咁樣亞馬遜先知道要幫你出咩貨比個客人,佢想講如果你由大陸直接出美國,呢個程序就要由大陸果邊幫手代辦。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]